Τοπικά

Αικατερίνεια: 40 ημέρες με «ανάσες τέχνης &πολιτισμού» | Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ, μετά από μία «ανάπαυλα» που επέβαλε η υγειονομική κρίση επιστρέφουν δυναμικά με τη 14η διοργάνωση. Για σαράντα περίπου ημέρες (31 Οκτωβρίου έως 08 Δεκεμβρίου) διαφορετικές εκφάνσεις τέχνης & πολιτισμού συνιστούν ένα πλέγμα εκδηλώσεων, το οποίο προβάλλει το σύγχρονο – δημιουργικό πρόσωπο της πόλης και το καλλιτεχνικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής.

Εκδηλώσεις με επίκεντρο τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Εικαστικά, μουσική, θέατρο, λόγος, βραδιά Τιμής αφιερωμένη στα 60 χρόνια του Πιερικού κ.α. θεματικές ενότητες – ανοικτές στο κοινό, στη μεγάλη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού.Τα δρώμενα, τα οποία ευνοούν την συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιώνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης &Πλαταμώνος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι διοργανωτές. Ειδικότερα, στην παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π. και της επιτροπής προγράμματος των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ Μυράντα Παππά. Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης &Πλαταμώνοςεκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης.

Όπως τονίστηκε, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού, συντελεστών και εργαζομένων, στις εκδηλώσεις,θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Ποιοτικές εκδηλώσεις

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος:«Τα Αικατερίνεια, ένας θεσμός που επιβεβαιώνει την ικανότητα της πόλης να ανταποκρίνεται σε διοργανώσεις υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών επιστρέφουν στην πολιτιστική ζωή του τόπου, φιλοδοξώντας να αφήσουν και φέτος το αποτύπωμά τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Αικατερινείων, με σημείο αναφοράς την πολιούχο Αγία Αικατερίνη, βρίσκουν δυνάμεις από το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον του θεσμού, ενώ συμπίπτουν με την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο λόγος, οι μελωδίες, τα εικαστικά και άλλες θεματικές ενότητες κυριαρχούν στο πρόγραμμα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες και επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την πόλη μας, την ιστορία και τον πολιτισμό της, στο πέρασμα των χρόνων.

Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ο οποίος έθεσε τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού θεσμού, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και τα στελέχη του ΟΠΠΑΠ για την προσεχτική επιλογή των εκδηλώσεων.

Ευχαριστώ επίσης, όλους τους δημιουργούς – καλλιτέχνες για τη συμμετοχή, όλους τους συντελεστές και συνεργάτες για την  πολύτιμη συνδρομή κι εύχομαι κάθε επιτυχία».

Στιγμές αναψυχής & ανθρώπινης επικοινωνίας

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις o Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός σημείωσε: «Προβάλλουμε το σύγχρονο – δημιουργικό πρόσωπο της πόλης και το καλλιτεχνικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής.Εκδηλώσεις ανοικτές – με τα προβλεπόμενα λόγω πανδημίας μέτρα ασφαλείας – σε όλες τις ηλικίες, στη μεγάλη αυτή γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού, που προσφέρουν στιγμές αναψυχής και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Η Κατερίνη, μέσα από το δικό της πολιτιστικό θεσμό, μας προσκαλεί όλους να συμμετέχουμε σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι, σε αυτό τον πλούτο των μηνυμάτων και συναισθημάτων που μεταδίδει ο πολιτισμός.

Ευχαριστώ θερμά, όλους τους καλλιτέχνες, τους συντελεστές και συνεργάτες του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου μας, με τους οποίους εργαστήκαμε δημιουργικά για τη σύνθεση της φετινής πολιτιστικής διαδρομής των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ».

Μέγα πολιτιστικό γεγονός

Από την πλευρά του, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κίτρους Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδηςμετέφερε τις ευχές και το χαιρετισμό του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης &Πλαταμώνος κ. Γεωργίου: «Τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ είναι και πάλι μαζί μας, φέρνοντας την πόλη της Κατερίνης στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας.  Θα αποτελέσουν για ακόμη μια χρονιά μέγα πολιτιστικό γεγονός και θα αναδείξουν  το πολυδιάστατο του τόπου μας,  περιλαμβάνοντας έναν ευρύ κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων, μουσικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών, θεολογικών, με στοιχεία προβολής του πνεύματος και της πλούσιας πολιτισμικής δεξαμενής του τόπου μας.

Η Ιερά μας Μητρόπολη στηρίζει το εγχείρημα αυτό και θα  βρίσκεται πάντα δίπλα σε δράσεις τέτοιου περιεχομένου που προάγουν τον πολιτισμό, τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό πνεύμα και καλλιεργούν συνθήκες ψυχαγωγίας για τους δημότες μέσω της εξοικείωσής τους με ποιοτικές μορφές τέχνης.

Συγχαίρω θερμά τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου κ. Γεώργιο Τσιαλό καθώς και όλους τους λοιπούς συντελεστές για τη φετινή διοργάνωση που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην  ηθική, πνευματική και κοινωνική αναγέννηση και πρόοδο του τόπου μας».

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ – πρόγραμμα AGENDA

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Μυράντα Παππά, αφού αναφέρθηκε «στην πνευματικότητα του θεσμού, καθώς έναυσμα για τη δημιουργία του ήταν ο εορτασμός της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης»παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 14ης διοργάνωσης, το οποίο και επισυνάπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού | Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και Μαθητών Σχεδίου Σχολικών Συνεργασιών ERASMUS+{ΕΙΚΟΝΕΣ}