Τοπικά

Ο Βαγγέλης Λαγδάρης για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: «Ευθεία απειλή για την έννομη συνταγματική τάξη και το κράτος δικαίου»

Για βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς ενός δημόσιου λειτουργού ,  που εφαρμόζει  τους νόμους και τους υγειονομικούς  κανόνες που θεσπίζει η πολιτεία, κάνει λόγο ο πρώην Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, αναφορικά με την επίθεση και αρπαγή που δέχθηκε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού σημειώνει ότι η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχιστεί  «γιατί δεν είναι απλώς τραγελαφικά αλλά μια δύναμη παραλογισμού η σταδιακή ανάδυση της οποίας διασπά τον ιστό προστασίας ,αφού ενοχοποιεί ακόμη και τα δώρα της επιστήμης και του ανθρώπινου πνεύματος ,όπως είναι τα εμβόλια και υποσκάπτει τα συστήματα αντιπροσώπευσης ,ενσπείροντας «ζιζάνια» στο σώμα της κοινωνίας».

Η δήλωση του κ. Λαγδάρη

Το αδιανόητο περιστατικό της σύλληψης και αρπαγής του Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγινίου εντός της σχολικής μονάδας από τους αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεφεύγει πια από τα όρια της γραφικότητας και συνιστά ευθεία απειλή για την έννομη συνταγματική τάξη και του κράτους δικαίου. Η άσκηση απρόκλητης βίας σε δημόσιους λειτουργούς που εφαρμόζουν τους νόμους και τους υγειονομικούς  κανόνες που θεσπίζει η πολιτεία αποτελεί βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς τους με την απαράδεκτη διαπόμπευσή τους και απροκάλυπτη βία κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Δε χωρεί αμφιβολία ότι ο εσμός αυτών των ομάδων που συντονίζονται διαδικτυακά και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για λόγους τηλεθέασης στα ΜΜΕ ώστε να διατυπώνουν με απύθμενο θράσος τον ανορθολογισμό τους και τους ισχυρισμούς τους για δήθεν συρρίκνωση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών έχει ως βάση μια ποικιλόχρωμη ιδεοληψία.

Η ιδεοληψία αυτή είτε είναι συνωμοσιολογικής φύσεως είτε έχει θρησκόληπτη και αντισυστημική προέλευση παράγει τα ίδια τραγικά και επικίνδυνα για την κοινωνία αποτελέσματα.

Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχιστεί  γιατί δεν είναι απλώς τραγελαφικά αλλά μια δύναμη παραλογισμού η σταδιακή ανάδυση της οποίας διασπά τον ιστό προστασίας ,αφού ενοχοποιεί ακόμη και τα δώρα της επιστήμης και του ανθρώπινου πνεύματος ,όπως είναι τα εμβόλια και υποσκάπτει τα συστήματα αντιπροσώπευσης ,ενσπείροντας «ζιζάνια» στο σώμα της κοινωνίας.

Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει με σθένος τους πολίτες από κάθε είδους απειλές ,εκφοβισμούς και βίαιες ενέργειες και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στους εκφραστές και δράστες τέτοιων περιστατικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…