Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Το μέλλον δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα»

Στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού στάθηκε η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της επί του Προϋπολογισμού για το 2022.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα 
  • Ορθολογική τοποθέτηση των πόρων της νέας ΚΑΠ σε ποιοτικά αγροτικά εξαγώγιμα προϊόντα
  • Μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων

  «Κύριε Υπουργέ ο τόπος μου, η Πιερία είναι μια αγροτική περιοχή, με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, μια περιοχή που παράγει και εξάγει, και είμαι βέβαιη ότι η Κυβέρνησή μας θα στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς, ούτως ώστε να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί στις διεθνείς αγορές. Και ένα μέσο, κύριε Υπουργέ, σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η μείωση στο κόστος των αγροτικών εφοδίων, μέτρο που νομοτελειακά θα ελαφρύνει το συνολικό κόστος παραγωγής και θα επιτύχει το αποτέλεσμα της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών μας».

  «Εκτός από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να γίνει και ορθολογική τοποθέτηση των πόρων της νέας ΚΑΠ σε προϊόντα που αποτελούν brand name για την Ελλάδα, όπως το ακτινίδιο, ένα κορυφαίο και δυναμικό εξαγώγιμο προϊόν της Πιερίας, με τεράστια προοπτική».

  Αναφορικά με τον τουρισμό, τη βαριά  βιομηχανία της πατρίδας, η κυρία Μάνη τόνισε ότι η Κυβέρνηση κράτησε όρθιο τον κλάδο, προστατεύοντας και τους εργαζόμενους, αλλά στηρίζοντας οικονομικά και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ανέφερε δε ότι είναι πολύ σημαντική η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που προβλέπεται για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

  Κλείνοντας η Βουλευτής τόνισε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και αυτό αποδεικνύεται κυρίως από τις σπουδαίες επενδύσεις, τους κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας που δραστηριοποιούνται πλέον στη χώρα μας.

  «Microsoft, Amazon, Pfizer και σήμερα, η Deutsche Telekom, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πατρίδα μας.

Και η πιο σημαντική συνέπεια όλων αυτών των επενδύσεων είναι ότι επιστρέφουν πίσω τα παιδιά μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τα παιδιά της γενιάς του brain drain, που έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι ένα θεωρητικό κατασκεύασμα. Το γνωρίζουμε όλοι. Γνωρίζουμε ότι στη Pfizer στη Θεσσαλονίκη εργάζονται παιδιά που ήρθαν από τις χώρες της Ευρώπης».

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. 

  Την προοπτική αυτή υπηρετεί και ο Προϋπολογισμός του 2022, ένας Προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την Ελλάδα που αλλάζει, που προοδεύει, που αναπτύσσεται. Ένας Προϋπολογισμός που θέτει μεθοδικά τις βάσεις για ένα καλύτερο, για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Γιατί όπως χαρακτηριστικά έλεγε και ένας γνωστός Άγγλος ποιητής, «το μέλλον δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα».

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση της Βουλευτού για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»