1 ΘΕΜΑ Τοπικά

«Θεματοφύλακες Συντάγματος» – Η απολογία του απόστρατου αστυνομικού

Στην απολογία του ο απόστρατος αστυνομικός επαναλαμβάνει ότι δεν ανήκει στους «Θεματοφύλακες» και δηλώνει μετανιωμένος που βρέθηκε σε αυτή την καλοπροαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζει, ειρηνική πρωτοβουλία.

Ο απόστρατος αστυνομικός που κατηγορείται για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην απολογία του αρνείται τις κατηγορίες και ότι ανήκει στους… Θεματοφύλακες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κατηγορούμαι ότι στις 10.12.2021 και ώρα 07:40 -07:50 π.μ στο Αιγίνιο Πιερίας ότι εισήλθα ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς μου που έχουν συγκροτήσει την ομάδα «Θεματαφύλακες του Άρθρου 120 του Συντάγματος» στην οποία δεν μετέχω και τους οποίους συναντούσα πλην του συγκατηγορούμενου μου και συντοπίτη Β.Β . Τον γνωρίζω εξ όψεως. Αρνούμαι καταρχήν παντελώς τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες.Επαναλαμβάνω την από 10.12.2021 προανακριτική μου κατάθεση και προσθέτω :Καταρχήν όπως συνάγεται δίχως αμφιβολία από τις καταθέσεις τόσο του μηνυτή όσο και των συγκατηγορούμενων μου αλλά και των άλλων μαρτύρων και Αστυνομικών δεν μετείχα ουδόλως ,καθ οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είχα καμία απολύτως ενεργό συμμετοχή καθ’ οποιοδήποτε τρόπο στο επεισόδιο, στην βίαιη «αρπαγή, «παράνομη κατακράτηση με άσκηση σωματικής βίας και μεταφορά παρά τη θέληση του Γυμνασιάρχη με όχημα στο Α.Τ Πύδνας Κολινδρού ,διότι εκείνη την ώρα βρισκόμουν αποδεδειγμένα στην κεντρική είσοδο του συγκροτήματος στην επάνω πλευρά, σε απόσταση περίπου 300 τ.μ από το σημείο που εξελίσσετο το γεγονός.Ο Γυμνασιάρχης εισήλθε από άλλη είσοδο αρκετά μακριά από το σημείο όπου βρισκόμουν χωρίς να έχω καμία απολύτως οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα χωρίς να είμαι σε θέση να διακρίνω ποιοι εισήλθαν και πως εντός του σχολικού συγκροτήματος και ποιος δέσμευσε τον Γυμνασιάρχη και τον εξανάγκασε να επιβιβασθεί στο όχημα.

Ο απόστρατος αστυνομικός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη

«Δεν γνώριζα αν είχε αποφασισθεί οποιαδήποτε ενέργεια βίαιη και ποινικά κολάσιμη, η απαγωγή του Γυμνασιάρχη που θα απέτρεπα που ως άτομο δεν θα ενέκρινα και δεν θα ακολουθούσα σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, εκείνη τη στιγμή του συμβάντος συνομιλούσα ανυποψίαστος με τον Γ.Μ που συναντούσα για πρώτη φορά πλην ελαχίστων τηλεφωνικών επικοινωνιών μας κυρίως για ζητήματα εφαρμογής του Νόμου σε ανήλικους μαθητές για την πανδημία και κυρίως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πρόκειται για θέμα που με απασχολεί έντονα και όπως είχα αντιληφθεί θα ήταν το κυρίως μείζον και βασικό θέμα συζήτησης διαλόγου με τον κ.Γυμνασιάρχη και άλλους εκπαιδευτικούς στα για το μείζον αυτό ζήτημα. Εκ των υστέρων έμαθα ότι «συνελήφθη» απήχθη βιαίως τρόπο τινά για παραβίαση. Αν γνώριζα ότι είχαν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα όπως είναι ευνόητο σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ειλικρινώς δεν θα ακολουθούσα, ούτε βέβαια θα είχα εμφανιστεί.

Στην απολογία του ο απόστρατος αστυνομικός επαναλαμβάνει ότι δεν ανήκει στους «Θεματοφύλακες» και δηλώνει μετανιωμένος που βρέθηκε σε αυτή την καλοπροαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζει, ειρηνική πρωτοβουλία Οι τρεις από τους 11 κατηγορούμενους εχουν προφυλακιστεί ενώ στους οκτώ εχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, καθώς και να μην πλησιάζουν σε σχολικό συγκρότημα σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή:Newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…