Χωρίς κατηγορία

ERASMUS+ | Project του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διαδικτυακά η τρίτη κινητικότητα του σχεδίου Reanimating Craftsmanship (An Entrepreneurial Journey), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ (διάρκειας 24 μηνών), μεταξύ σχολείων των χωρών Αυστρία, Ελλάδα, Λετονία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Κατερίνης ως  οργανισμός υποδοχής οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε τη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, διαδικτυακά, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία.

            Τα συμμετέχοντα σχολεία είναι σχολεία δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με το Hoehere Bundeslehranstalt fuer wirtschaftliche Berufe, Tourismus, Mode und Bekleidungstechnik (HBLA) Oberwart Austria, να έχειτη γενικότερη οργάνωση του σχεδίου.

Εταίροι είναι ταEnieo Eidiko Epaggelmatiko Gymnasio – Lykeio KaterinisGreece, Grobinas gimnazija –Latvia, Agrupamento de Escolas da Maia –Portugal, Colegiul National Samuel von Brukenthal – Romania.

Το σχέδιο προβλέπει για τους μαθητές κάθε συμμετέχοντος σχολείου, την εύρεση τοπικού τεχνίτη, στο εργαστήριο του οποίου και από κοινού, θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο προϊόν βασισμένοι στην παλιά εμπειρία, ακολούθως την παραγωγή του, την εμπορία του και τέλος την τελική του παρουσίαση-έκθεση. Για όλα τα βήματα η μεθοδολογία παραγωγής του προϊόντος βασίζεται στο «κάντο μόνος σου» «με τα χέρια σου», για να επιτρέψει την καλύτερη δυνατή πρακτική και δημιουργική εμπλοκή των μαθητών.

Στη συνάντησή μας οι μαθητές όλων των σχολείων εταίρων, παρουσίασαν το προϊόν που επέλεξαν, το σχεδιασμό του και την παραγωγή του πρωτότυπου:

Αυστρία, ξύλινη πλεκτή τσάντα για laptop και τσάντα για τον ώμο.

Ελλάδα Ποδόλουτρο θαλασσινού αλατιού με αποξηραμένη μέντα και κηραλοιφή με Λετονία σκουλαρίκια ξύλινα και μπρελόκ με 3D printing, τσάντα screen printed,  σκουλαρίκια με laser cutter.

Πορτογαλία μπρελόκ με ύφασμα, μπρελόκ με πλακάκι, τσάντα υφασμάτινη

σπαθέλαιο, πρόπολη  κι αιθέρια έλαια

Ρουμανία παραδοσιακά κεντημένη πουκαμίσα, κεντημένη υφασμάτινη θήκη για κινητό, πασχαλινά αυγά από στιροφόαμ καλυμμένα με κεντημένο ύφασμα και τσάντα πλεκτή από ψάθα.

Τα προϊόντα είναι τα πρωτότυπα και με βάση τα προβλεπόμενα βήματα, θα παραχθούν στο τέλος σε πέντε αντίγραφα, ώστε να γίνει έκθεση και ανταλλαγή μεταξύ μας.

Εκτός από τις επινοητικές κι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, το πρόγραμμα περιείχε δραστηριότητα παιχνιδιού για αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και παρουσίαση της τοπικής επιχειρηματικότητας από την Αντιδήμαρχο τουρισμού του Δήμου Κατερίνης.  

Η επόμενη κινητικότητα προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Λετονία, στις 20-26 Φεβρουαρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με προσκεκλημένη την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο Γυμνάσιο

Θωμάς Αναστασιάδης: “Μας αρέσει ένας Δήμος στον οποίο εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου;”