Πολιτική

Φ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | «Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει μόνο φοροελαφρύνσεις»

Επί της κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, του οικονομικού έτους 2022, τοποθετήθηκε με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο κ. Μπαραλιάκος, πριν προβεί στις επιμέρους επισημάνσεις του για τον   προϋπολογισμό, καταδίκασε απερίφραστατο πρωτοφανές περιστατικό στο Αιγίνιο Πιερίας, με την αρπαγή του διευθυντή από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», τονίζοντας πως για την υπόθεσηέχει επιληφθεί, πλέον, η δικαιοσύνη και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στους συλληφθέντες.

Επί της έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, του τρίτου που καταρτίζεται υπό το βάρος της πανδημίας, ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε, αρχικά, πως όχι μόνο δεν εμπεριέχει κανένα νέο φόρο αλλά φέρνει επιπλέον φοροελαφρύνσεις για τους Έλληνες πολίτες.Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα ρεαλιστικό, σαφές, κοστολογημένο, καινοτόμο και δυναμικό σχέδιο κράτησε και κρατά την ελληνική οικονομία  όρθια, αποδεικνύοντας πως ξέρει να κερδίζει μάχες.

Η καλύτερη επίδοση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σε επίπεδο ΑΕΠ τριμήνου με ανάπτυξη 13,4%, η δεύτερη καλύτερη σε επίπεδο 9μήνου με ρυθμό μεγέθυνσης 9,3% καθώς και η σημαντική μείωση της ανεργίας στο 13%, φανερώνουν ότι η χώρα μας οδεύει σε ανάκαμψη τύπου «V», δηλαδή σε επαναφορά της οικονομίας με ταχείς ρυθμούς στην προ πανδημίας κατάσταση. Με τις παρεμβάσεις για το 2020 – 2021 να ανέρχονται στα 43,3 δισεκατομμύρια ευρώ η Κυβέρνηση στάθηκε δίπλα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Στον Τομέα της Υγείας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος,  οι δημόσιες δαπάνες θα αυξηθούν το 2022, παρά τα ψεύδη που διαδίδουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,φτάνοντας στο 6,3% του ΑΕΠ. Η Παιδεία στα πλαίσια του προϋπολογισμού θα εξέλθει σημαντικά ενισχυμένη, με τις δαπάνες να αυξάνονται κατά 142 εκατομμύρια ευρώ,ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις αντίστοιχες του πρωτογενούς τομέα. Ηφιλοαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης τεκμηριώνεταιαπό την μείωση κατά 50% του φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίου, την μείωση στον ΦΠΑ των ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, από την απαλλαγή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς, και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για περισσότερους από 200.000 αγρότες.

«Ο Προϋπολογισμός του 2022, θα επαναλάβω πως δεν περιέχει νέους φόρους» ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Βουλευτής Πιερίας. «Τα  αυξημένα έσοδα που προβλέπειπροέρχονται αποκλειστικά από την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στις δυσοίωνες προβλέψεις και τη σπέκουλα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ μίλησε για τα«πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» που έχουν φέρει την ελληνική οικονομία «σε μια νέα πορεία επιτυχίας»και υποστήριξε ότι η Γερμανία μπορεί «να εμπνευσθεί από αυτά» ανάγοντας τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς μίμηση.

Εν κατακλείδι ο κ. Μπαραλιάκος υπογράμμισε εμφατικά πως η Ελλάδα με σύμμαχο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και με το συνεκτικό, φιλόδοξο και ρεαλιστικό οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης της ΝΔ, προχωρά μπροστά. Αυτή την βούληση αποτυπώνει ο Προϋπολογισμός του 2022, που συνοψίζει μία νέα πραγματικότητα: «Η Ελλάδα αλλάζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»