Πολιτική

Σε Λιτόχωρο και Πλαταμώνα η Βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το Λιτόχωρο και τον Πλαταμώνα επισκέφτηκε την Δευτέρα 20/12 η Βουλευτής  Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μπέττυ Σκούφα συνοδευόμενη και από τον αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε Πιερίας του κόμματος Άρη Ρεμπατσιό.

Συγκεκριμένα η περιοδεία ξεκίνησε από την λαϊκή αγορά του Λιτοχώρου όπου μοιράστηκε ενημερωτικόυλικό σχετικά με την αλματώδη αύξηση στις τιμές των προϊόντων, τις ενέργειες και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα των χαμηλώνοικονομικάστρωμάτων.

Έντονα ήταν τα παράπονα και η αγανάκτηση πολιτών,παραγωγών και εμπόρων για την αδιαφορία της κυβέρνησης μπροστά στην τεράστια πτώση του τζίρου,αλλά και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξή τους από μια κυβέρνηση που προς το παρόν κωφεύει μοιράζοντας και με την στήριξη των συστημικών ΜΜΕ “τηλεοπτικό χρήμα” που ποτέ όμως δεν φτάνει στις τσέπες των πολιτών.

Στην συνέχεια η κ. Σκούφα και ο κ.  Ρεμπατσιός επισκέφτηκαν τον Πλαταμώνα για να συναντηθούν με ομάδα πολιτών και να αφουγκραστούν τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους σχετικά με το φαινόμενο που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες με την μετακίνηση κομματιού της προκυμαίας και την διάβρωση του εδάφους μετά και την τελευταία κακοκαιρία.

Η Μπέττυ Σκούφα αφού ενημερώθηκε για το θέμα από τους πολίτες, επικοινώνησε άμεσα με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου από την οποία έλαβε την διαβεβαίωση και την μετέφερε στους πολίτες,ότι έχει κατατεθεί αίτημα για άμεση έγκριση συμπληρωματικής μελέτης ώστε να γίνουν και να τελειώσουν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα έργα και να αποκατασταθεί η ακτή. Για το ίδιο θέμα θα έχει συνάντηση και με τον Δήμαρχο του Δήμου Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 22/12 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Άλλωστε, το έργο προστασίας των ακτών του Πλαταμώνα από τη διάβρωση είναι απαραίτητο για την περιοχή και πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Η κ. Σκούφα  τέλος, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα και αν χρειαστεί θα παρέμβει θεσμικά ώστε η αποκατάσταση της προκυμαίας και της ακτής να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν και φυσικά πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η δήλωση της κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σκούφα μετά την περιοδεία :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»