Τοπικά

Σάββας Χιονίδης: «Αισιοδοξία και ετοιμότητα για τον τουρισμό του 2022»

Με την πλήρη ταύτιση απόψεων γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο του νομού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλή Τσιτλακίδη και των μελών Γιώργου Ζώβα και Νίκου Μαλλιώρα με τον βουλευτή της ΝΔ Σάββα Χιονίδη.

Η συνάντηση άνοιξε με τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τον τουρισμό στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2022. «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα σταθερό προϊόν για τον τουρισμό. Η εκτίμηση και τα μηνύματα που έρχονται αυτή τη στιγμή είναι ότι το 2022 θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το καλοκαίρι του 2019» σημείωσε ο κ. Χιονίδης.

Οδικός τουρισμός

Ένα μεγάλο κομμάτι της συνάντησης απασχόλησε ο οδικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί περίπου το 70% των τουριστών στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε φέτος, έγκαιρα, να ολοκληρωθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις και οι πύλες της χώρας να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους τουρίστες, χωρίς καθυστερήσεις, με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό.

Προγράμματα Τουρισμού

Μόνο θετικά αποτίμησε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Τουρισμός για όλους που «έτρεξαν» τα δύο προηγούμενα χρόνια στην χώρα μας.

Και τα δύο βοήθησαν σημαντικά τον τουρισμό στην περιοχή και κοινή πεποίθηση όλων είναι πως πρέπει να συνεχίσουν και να ενισχυθούν και το επόμενο έτος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μία ευρεία συζήτηση γύρω από θέματα ενίσχυσης των τουριστικών καταλυμάτων, ενεργειακής εξοικονόμησης των μονάδων, αλλά και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Πιερία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…