ΑΡΘΡΑ / ΑΠΟΨΕΙΣ

Γκολ από τα αποδυτήρια…

Με την «banal» αισθητική της αστικής τάξης που το περιτύλιγμα έχει μεγαλύτερη  σημασία από το περιχεόμενο,  ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννηςεπιμένει να ξοδέψει 211.000 ευρώ (λεφτά φορολογουμένων)  για την εμφάνιση ενός καλλιτέχνη της «βιομηχανίας του θεάματος», του ψεύτικου – εμπορευματοποιημένου  και φθηνού  «λάιφστάιλ», που θα εμφανιστεί  μόλις 17 λεπτά, χωρίς μάλιστα την παρουσία θεατών σε υπαίθρια εκδήλωση για την πρωτοχρονιά.

Πρόκειται για ένα προκλητικό γεγονόςπου την κάνει προκλητικότερη η αλαζονική απάντηση του δημάρχου  Αθηναίων απέναντι στον κόσμο που αντιδράει για την πραγματοποίηση της και για τα λεφτά που θα ξοδευτούν για αυτήν.

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους».

«Μίζεροι» και «ανούσιοι» κατά τον κύριο Μπακογιάννη αυτοί που αντιδρούν στα ψεύτικα θεάματα υψηλού κόστους, σε μια εποχή που η καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, με την φτώχεια, την εξαθλίωση να γενικεύονται, και την ανασφάλεια να φωλιάζει στις ανθρώπινες ψυχές.

Η «λουδοβίκεια» συμπεριφορά του κυρίου Μπακογιάννη αναδεικνύει τα όρια του κόσμου του, που βρίσκεται απέναντι από τις λαϊκέςέγνοιες, τα βάσανα και προβλήματα που θέλει να χειραγωγεί με επικοινωνιακά σόου ευτελούς θεάματος.

 Την ίδιαώρα ένας άλλος δήμαρχος  στην τρίτημεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας την Πάτρα, ο κομμουνιστήςΚώστας Πελετίδης, την παραμονή των Χριστουγέννων μαζί με το εργατικό κέντρο, απαίτησαν σε αγωνιστική κινητοποίησηέξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ  να μην μείνει κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, να επανασυνδεθούν άμεσα όλα όσα έχουν κοπεί το ρεύμα και να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης μέσα στις γιορτές.

Είναι ο δήμαρχος που την ίδιαμέρακαλεσμένος σε πρωινή εκπομπήδημοσιογράφου της ΕΡΤείπε.

«Έχουμε τραγικά πράγματα. Βρισκόμαστε στο 2021 και μοιράζουμε τρόφιμα, συσσίτια», είπε. «Είναι λογικό αυτό; Είναι λογικό να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις στον Άρη, να εξερευνάς το σύμπαν, να έχει φτάσει η επιστήμη και η τεχνική σε τέτοια επίπεδα, και να πεινάει ο κόσμος, να γυρίζουμε σε μια εποχή που διαβάζαμε με την γκαζόλαμπα, οργώναμε το χωράφι με το μουλάρι, θερίζαμε με το δρεπάνι, σε εκείνη την εποχή είμαστε;».

Αναδεικνύοντας τις μεγάλες αντιθέσεις και αντιφάσεις που χαρακτηρίζει αυτό το σύστημα και του χάσματος που συνεχώς μεγαλώνει  μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

Σε αυτά τα δυο γεγονότα αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι 2 κόσμοι που βρίσκονται σε ανείρευτη πάλη μεταξύ τους σαν αντικειμενική  νομοτέλεια του οικονομικού συστήματος που ζούμε.

Από την μια ο κόσμος των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου, της αστικής τάξης που εκπροσωπεί επάξια ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που θέλουν τον λαό αλυσοδεμένο στην απραξία, την αδράνεια, να παρακολουθεί αμέτοχος την κλιμακούμενη δυστυχία του.

Και από την άλλη ο κόσμος του μόχθου, της δουλειάς, των φτωχών  – λαϊκώνστρωμάτων που πληρώνουν με τον χειρότεροτρόπο την κρίση άλλη καιτην ανάπτυξηαυτού του συστήματος, τους συμπιέζειόλο και πιο κάτω με ότι συνεπάγεται αυτό, για να διαιωνίζονται τα πλούτη των λίγων.

Ταξική είναι η επιλογή για αυτό ο λαός τώρα μπορεί να περάσει την  γραμμή και χωρίς ηττοπάθειες και μοιρολατρίες να περάσει στην αντεπίθεση όπως δείχνει και ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης.

Σαββίδης Παναγιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *