Κοινωνία

Άνοιγμα σχολείων: Αποφάσεις από βδομάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Εν αναμονή αποφάσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων βρίσκονται γονείς και εκπαιδευτικοί.

Την ώρα που τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί η μεν κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, οι δε ειδικοί φαίνονται επιφυλακτικοί και αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα τι ακριβώς θα συμβεί.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, που καλείται να πάρει και την τελική απόφαση.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην δοθεί παράταση και το κουδούνι να χτυπήσει και πάλι στις 10 Ιανουαρίου με προσαρμογές στα πρωτόκολλα. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν.

Επιστροφή με rapid test

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να γίνει με εργαστηριακό τεστ (rapid test) και αλλαγή στους όρους αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας ενός τμήματος σε περίπτωση κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων να πάρει παράταση μίας εβδομάδας, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» που καλπάζει στη χώρα μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως τα σχολεία ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν τις πρώτες 1-2 εβδομάδες με τηλεκπαίδευση.

Πάντως ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν ανοίξουμε τα σχολεία την προγραμματισμένη ημερομηνία τότε θα κλείσουν μετά από 5 με 10 ημέρες. «Τα σχολεία, θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ή ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.