Κοινωνία

Καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου

Με το ΦΕΚ 6387 που δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 καταργείται ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 ως Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Μετά από είκοσι χρόνια, κατά τα οποία τα Διοικητικά Συμβούλια και οι εργαζόμενοι του Φορέα εργάστηκαν με στόχο την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 που περιλαμβάνονταν στην αρμοδιότητά του, ο Φορέας ενσωματώνεται στον νέο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής(ΟΦΥΠΕΚΑ), ΝΠΙΔ με έδρα την Αθήνα. Μαζί με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικής, θα αποτελούν ένα υπηρεσιακό τμήμα ως Μονάδα ΔιαχείρισηςΠροστατευόμενων Περιοχών ΠεριφέρειαςΚεντρικής Μακεδονίας.

Η πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα, Αθηνά Παναγιώτου, το οποίο συνεπακόλουθα καταργείται, ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ, καθώς και τους εργαζόμενους, για τη συνεισφορά τους καιτην εποικοδομητικήσυνεργασία τους τόσα χρόνια. Τέλος,ευχήθηκε να συνεχίσουν να εργάζονται σε κοινά μονοπάτια για την υπεράσπιση της φύσης και της πολύτιμης βιοποικιλότητας της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.