1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Δήμος Πύδνας Κολινδρού | Ξεκινούν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε παραλιακούς οικισμούς

Το πρώτο τρίμηνο  του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης. Ήδη, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την εταιρία που ανέλαβε το έργο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, παρεμβάσεις θα γίνουν σε κοινόχρηστους χώρους του Μακρυγιάλου, της Μεθώνης, της Νέας Αγαθούπολης και των Αλυκών Κίτρους.

Μηδενικό κόστος για τον Δήμο

Να σημειωθεί ότι για το έργο ο δήμος Πύδνας Κολινδρού δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, καθώς έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αλιεία και θάλασσα 2014-2020», το οποίο υλοποιεί η «Πιερική Αναπτυξιακή».

Έπεσαν οι υπογραφές

     Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης  Μανώλας και εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας “ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.” υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  450.506,84 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η  μελέτη είχε υποβληθεί από το Δήμο Πύδνας Κολινδρού τον Ιούνιο 2020, στο πλαίσιο του Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020” (μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ. Α.) που προέβλεπε την κατασκευή έργων σε παραλιακούς οικισμούς.

Α. Μανώλας: «Αδιάκοπες προσπάθειες για έργα ουσίας»

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του εν λόγω έργου, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας τόνισε πως ο εργολάβος αναμένεται να ξεκινήσει την εκτέλεση του έργου εντός Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

«Με τις αναπλάσεις που προβλέπεται να γίνουν, θα βελτιωθούν τόσο η εικόνα όσο και η λειτουργικότητα των παραλιακών οικισμών του δήμου μας προς όφελος των κατοίκων αλλά και την τουριστική αναβάθμιση των οικισμών. Και όλα αυτά χωρίς να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από τους δημότες μας, καθ´ ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “Αλιεία και θάλασσα 2014-2020”. Παρά τις πολύ σοβαρές δυσχέρειες τόσο εξ αιτίας της πανδημίας όσο και τις λοιπές, οι προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση έργων ουσίας και τη βελτίωση των υποδομών, συνεχίζονται αδιάκοπα», σημείωσε ο κ. Μανώλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…