Τοπικά

Δήμος Κατερίνης: Δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας τέθηκαν σε λειτουργία

Δύο νέατμήματα βρεφικής φροντίδας με 12 θέσεις βρεφών στον 1ο Παιδικό Σταθμό (Ιάσωνος & Ιερομονάχου) και 11 θέσεις βρεφώνστον 3ο Παιδικό Σταθμό (Αγ. Αντωνίου-Σβορώνος),δημιουργήθηκαν από τον Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και τέθηκαν ήδη σε λειτουργία.

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσειςανακαίνισης – επισκευής, διαμόρφωσης & προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισµούύψους 75.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Π.Δ. 99/2017, με επιχορήγηση από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Παράλληλα, το πέρας των εργασιών σηματοδότησε και την εξασφάλιση οριστικήςαδειοδότησηςτων συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με προσωρινή άδεια.

«Στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής. Είμαστε δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας. Στόχος μας είναι οι παιδικοί μας σταθμοί να λειτουργούν σύμφωνα με τιςπιο σύγχρονες προδιαγραφές» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος απότον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Γιώργο Τσιαλόκαι τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη επισκέφτηκε τους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άρτιες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του,ο κος Τσιαλός διευκρίνισε, ότι, στις προτεραιότητες του Οργανισμού είναι η ίδρυση βρεφικών τμημάτων με την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών, να επεκταθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς με στόχο, όπως είπε «να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους γονείς και η φιλοξενία – το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών μας, να παρέχεται με ασφάλεια και φροντίδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…