1 ΘΕΜΑ Τοπικά

«Διομήδης»: Τα αντιπλημμυρικά έργα της Μαυρίδου ασπίδα προστασίας για τη Νότια Πιερία {ΒΙΝΤΕΟ}

Στο έλεος του «Διομήδη» βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ώρες με έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Το προηγούμενο  24ωρο ο «Διομήδης» χτύπησε  και την Πιερία με έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το Νομό και χιόνια στα ορεινά. 

«Ασπίδα» τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας

Αυτή τη φορά οι περισσότερες περιοχές της Νότιας Πιερίας  έμειναν  εκτός του κάδρου των προβλημάτων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, όλο το προηγούμενο διάστημα συστηματικά ετοιμάζονταν για την περίπτωση που υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

 Η καλή προετοιμασία, οι σωστοί καθαρισμοί και παρεμβάσεις καθώς και  τα άμεσα αντανακλαστικά απέτρεψαν παρελθοντικές εικόνες με πλημμυρισμένες περιοχές της Νότιας Πιερίας, παρά τη σφοδρότητα της   κακοκαιρίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κινήθηκε στοχευμένα σε κάθε σημείο που παρουσιαζόταν προβλήματα κατά το παρελθόν, όπως ρέματα και κανάλια.  

 

 «Η καλύτερη ασφάλεια για την κακοκαιρία είναι η πρόληψη. Στην Π.Ε. Πιερίας δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα και αυτό αποδεικνύουν τα αντιπλημμυρικά μας έργα στην περιοχή του δήμου Δίου-Ολύμπου», έγραψε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου στα κοινωνικά δίκτυα, ανεβάζοντας και σχετικά βίντεο από περιοχές της Νότιας  Πιερίας που με την πρώτη βροχή σημειώνονταν πλημμύρες.

Δείτε σχετικά βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…