Τοπικά

Συνάντηση Μπέττυς Σκούφα και του υπεύθυνου αγροτικού τμήματος της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- με τις διοικήσεις των Α.Σ ΠΕΣΚΟ και ΣΠΕΚΟ

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί η Βουλευτής  Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μπέττυ Σκούφα, συνοδευόμενη από τον Νίκο Χατζηστογιάννη υπεύθυνο του αγροτικού τμήματος της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  συναντήθηκε με τις νεοεκλεγείσες διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών ΠΕΣΚΟ και ΣΠΕΚΟ.

Η κ. Σκούφα ευχήθηκε καλή, δημιουργική και αγωνιστική θητεία στα νέα ΔΣ και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα οι πρόεδροι των ΔΣ κκ Ηλίας Γκρίνιας και Νίκος Παπανικολάου στάθηκαν ιδιαίτερα στην καθυστέρηση της κωρονοενίσχυσης στα σταφύλια grimson αλλά και στον καπνό και την απόρριψη του αιτήματος από τον ΕΛΓΑ για αποζημίωση των καλλιεργειών κυδωνιών εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Όπως τόνισαν, σε γειτονικές περιοχές έχουν ήδη δοθεί οι αποζημιώσεις. Μάλιστα είχαν λάβει πριν από μήνες προφορικές δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για καταβολή αυτών των ενισχύσεων, κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη πράξη.   

Η κ. Σκούφα ανέφερε τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις η ίδια έκανε με σκοπό την άμεση καταβολή των  ενισχύσεων  σε σταφύλια, καπνό, και για το βαμβάκι.

Στην συνέχεια οι αγρότες αναφέρθηκαν στην έντονη ανησυχία των αγροτών για τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια (ρεύμα, πετρέλαιο), καθώς  και στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές και την τεράστια αύξηση που αυτό θα προκαλέσει στο κόστος παραγωγής.

Η κ. Σκούφα και ο κ. Χατζηστογιάννης ανέφεραν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και για φορολογικές ενισχύσεις στους αγρότες ώστε να μπορέσουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Ένα ακόμη θέμα που ταλανίζει τον αγροτικό τομέα είναι και η μεταφορά ασφαλιστικής οφειλής στο ΚΕΑΟ, λόγω καθυστέρησης καταβολής ασφαλιστικών οφειλών προς τον ΕΦΚΑ ακόμη και για ένα μήνα (!). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να χάνουν την ασφαλιστική τους ικανότητα με ό, τι αυτό συνεπάγεται και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Η κ. Σκούφα δήλωσε  ότι θα καταθέσει άμεσα κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα.

Κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Παπανικολάου ανέλυσε στην κ. Σκούφα και στον κ. Χατζηστογιάννη τον οδικό χάρτη ώστε ο συνεταιρισμός να αποκτήσει πάλι την εμπιστοσύνη των συνεταιρισμένων αγροτών και να ξεφύγει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον συνεταιρισμό τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Σκούφα τέλος τόνισε  ότι θα στηρίξει τις ενέργειες του νεοεκλεγέντος Δ.Σ εφόσον οδηγούν στην εξυγίανση του συνεταιρισμού και στην στήριξη των αγροτών της περιοχής, όπως άλλωστε έπραξε και όλα τα τελευταία χρόνια όπου της ζητήθηκε με την θεσμική της ιδιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…