Πολιτική

Επίσκεψη Μπ. Σκούφα στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης επισκέφτηκε η Βουλευτής  Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μπέττυ  Σκούφα με την συμμετοχή και της υπεύθυνης του τμήματος υγείας της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Άννας Βίσμπα την Πέμπτη 13/01/2022.

 Στη σύσκεψη μετείχαν ο διοικητής του Γ.Ν Κατερίνης κ.Χατζηγεωργίου Γεώργιος, ο πρόεδρος του ιατρικού προσωπικού και διευθυντής της ΜΕΘ κ .Ανέστης Μπεκριδέλης, ο πρόεδρος του Ι.Σ Κατερίνης και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ.Ηρακλής Τσανικίδης καθώς και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Βεργαδή Ευτυχία.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο εν μέσω της πανδημίας και την έξαρση του νέου κύματος της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον.

 Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική covid 60 ασθενείς και 30 στην υπόλοιπη παθολογική κλινική. Στην ΜΕΘ υπάρχουν 10 κρεβάτια με ασθενείς ενώ τυπικά η δυναμικότητα είναι οι 7 κλίνες. Για την ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι 3 εντατικολόγοι και 8 νοσηλευτές.

 Λόγω αυτών των εισαγωγών, καιτης έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσπωικού, σε συνάρτηση με το ότι τέθηκαν σε αναστολή 120 εργαζόμενοι, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου μας το οποίο δεν λύνει ουσιαστικά και μακροχρόνια η έλευση 13 επιταγμένων ιδιωτών ιατρών για διάστημα στην ουσία 15 ημερών. Συγκεκριμένα στην κλινική covid υπάρχουν 2 πνευμονολόγοι και 1 παθολόγος που πρέπει να φροντίσουν μαζί με ελάχιστους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών

 Βέβαια ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και σε όλα τα τμήματα. Σύμφωνα με τη ΔιευθύντριαΝοσηλευτικήςΥπηρεσίας, κάθε τμήμα έχει ανάγκη ενίσχυσης τουλάχιστον με τρείς Νοσηλευτές και βοηθούς Νοσηλευτών, για να μπορέσουν οι κλινικές να λειτουργήσουν με σχετική ασφάλεια και να δοθούν εναλλάξ κανονικές άδειες στο προσωπικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΨυχιατρικόΤομέα, που λόγω έλλειψης προσωπικού συμπτύχθηκαν δύο ΨυχιατρικέςΔομές μεταφέροντας τους ασθενείς σε άλλες, με αποτέλεσμα την κατ’ ουσία μείωση των κλινών.

Επιπλέον, αν δεν παραταθούν πέραν του Μαρτίου οι συμβάσεις των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με συγκεκριμένου χρόνου συμβάσεις, δεν θα μπορεί στοιχειωδώςνα λειτουργήσει το νοσοκομείο.

Περαιτέρω: ηπροκήρυξη επικουρικού προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις, δυστυχώς βγαίνουν άγονες. Θα πρέπει οι συμβάσεις να είναι τουλάχιστον ενός έτους για να είναι θελκτικές.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το τμήμα της Αιμοδοσίας ενόψει της συνταξιοδότησης της Διευθύντριας Αιματολόγου, σε λίγο το Μικροβιολογικό και κάθε τμήμα στο οποίο συνταξιοδοτείται κάποιος από τους Ιατρούς.

Λόγω έλλειψης Ακτινολόγου, ο ψηφιακός Μαστογράφος λειτουργεί μόνο μία φορά την εβδομάδα για πέντε περιστατικά. Το μηχάνημα για τη μέτρηση οστικής πυκνότητας δεν λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο.Βέβαια ο Διοικητής επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ την αγορά νέου μηχανήματος.

Γενικότερα όπως δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη το προσωπικό είναι εξουθενωμένο μιας και δεν υπάρχουν δυνατότητες να δοθούν ούτε οι κανονικές άδειες!

 Η  κ.Σκούφα αλλά και η υπεύθυνη υγείας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Βίσμπα κατέθεσαν τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την άμεση στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρών από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες, την παροχή κινήτρωνσε ιατρούς ώστε να επιλέγουν τα επαρχιακά νοσοκομεία, την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, την επιστροφή όλων των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας άμεσα με αυξημένα τεστ, την παράταση πέρα του Μαρτίου των συμβάσεων των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με συγκεκριμένου χρόνου συμβάσεις , την προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις τουλάχιστον ενός έτουςκαι συγχρόνως την άμεση προκήρυξη μόνιμων οργανικών θέσεων.

Η κ. Σκούφα δήλωσε ότι άμεσα θα καταθέσει στη βουλή επίκαιρη ερώτηση μεταφέροντας τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης και ευχήθηκε καλή χρονιά και πολλή δύναμη σε όλο το διοικητικό, τεχνικό και υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν Κατερίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»