Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης, οι τρόποι αξιοποίησης των πόρων του για την Πιερία και οι τεράστιες προοπτικές που δημιουργεί για την εθνική οικονομία.

Πέρα από τις οριζόντιες δράσεις που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 για όλη την επικράτεια, η ατζέντα επικεντρώθηκε στις επενδύσεις και τα έργα που μπορούν να προωθηθούν στην περιοχή της Πιερίας.

Μεταξύ αυτών:

– Η αναδιάρθρωση στον τομέα της γεωργίας

– Η μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων κυρίως σε συνεργατικά σχήματα

–  Οι επενδύσεις στον τουρισμό, ειδικότερα στον ορεινό τουρισμό και την προσβασιμότητα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε προς την κυρία Μάνη ότι είναι στη διάθεση των παραγωγικών φορέων της Πιερίας  για να πραγματοποιηθεί μια αναλυτική παρουσίαση των εργαλείων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Τα 31,5 δισεκατομμύρια Ευρώ είναι μία χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα και την Πιερία, μια ευκαιρία που θα θέσει τις βάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία ποιοτικών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»