Πολιτική

Μπ. Σκούφα: «Με μείωση 60% της παραγωγής κυδωνιάς, οι καλλιεργητές της Πιερίας μένουν εκτός ενίσχυσης, σε αντίθεση με καλλιεργητές άλλων περιοχών για το ίδιο προϊόν!»

Αναφορά της Βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιεργητές κυδωνιάς στην Πιερία,  από τον παγετό στις 9 Απριλίου 2021, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, με αφορμή την επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κονταριώτισσας Ηλία Γκρίνια. Η επιστολή  συνοδεύεται από συγκεντρωτικό πίνακα των δελτίων παραλαβής, από τον οποίο προκύπτει ότι το 2021 παραδόθηκαν από τους καλλιεργητές Πιερίας στους συνεργαζόμενους εμπόρους συνολικά 319 τόνοι κυδωνιάς από τα 197 καλλιεργημένα στρέμματα, το οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποδώσουν 4.000 κιλά ανά στρέμμα, δηλαδή 788 τόνους συνολικά, εμπορεύσιμης παραγωγής.

Ζημιογόνο αίτιο η παγωνιά για άλλες περιοχές, αλλά για την Πιερία όχι!

«Τα δεδομένα σημαίνουν ότι μεσολάβησε τεράστια μείωση της παραγωγής, η οποία αποδίδεται στον παγετό της 09.04.2021 ο οποίος μάλιστα ελήφθη ως ζημιογόνο αίτιο της καλλιέργειας κυδωνιάς κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στην παραγωγή κυδωνιάς σε γειτονικούς νομούς, αλλά -αναιτιολόγητα- όχι στο νομό Πιερίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Βουλεύτρια Πιερίας.

Όπως υπογραμμίζει κα Σκούφα, πρόκειται για μια βαθιά αδικία και άνιση μεταχείριση ομοειδούς κατάστασης μεταξύ των παραγωγών, για την οποία απαιτείται άμεση διορθωτική παρέμβαση του υπουργείου προς τον ΕΛΓΑ, και ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται ο ίδιος να προβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»