Κοινωνία

Σύγχρονα Θαύματα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Την Πρωτομαγιά κάθε έτους η παλαιά Μονή δέχεται κοσμοσυρροή από επισκέπτες, οι οποίοι επισκέπτες βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν τον Όλυμπο και την Μονή.Σχεδόν όλοι επισκέπτονται και το σπήλαιο της ασκήσεως του Αγίου, που βρίσκεται σε απόσταση 20 περίπου λεπτών οδοιπορικώς από τη Μονή, όπου παίρνουν Αγίασμα, το οποίο ρέει άφθονο έως σήμερα.Τ

ην Πρωτομαγιά του έτους 2003 ο π. Π. έγινε αποδέκτης του ενθουσιασμού του πληθούς, διότι οι προσκυνητές εγιναν μάρτυρες της ευωδίας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στο σπήλαιο. Κατόπιν επανειλημμένων περιγραφών του θαύματος αποφάσισε να αφήσει τη Μονή και να επισκεφθεί ο ίδιος το σπήλαιο όπου και διαπίστωσε το αληθές του πράγματος.

Τους επόμενους μήνες το θαύμα καταγράφηκε απο τις τοπικες εφημεριδες και πλήθος ανθρώπων της Πιερίας έσπευσε να προσκυνήση και να μετάσχει της ευλογίας του Αγίου. Σε καποιους προσκυνητές μάλιστα η ευωδία τους ακολουθούσε καθ’ολη τη διαδρομή του μονοπατιού.

Σήμερα η εικόνα βρίσκεται στο καθολικό της Μονής , δίπλα από τον Τάφο του Αγίου.

One thought on “Σύγχρονα Θαύματα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.