Πολιτική

Φ.Μπαραλιάκος:«Κίνηση απόγνωσης η πρόταση μομφής»

Με ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε στην συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.Ο κ. Μπαραλιάκοςάσκησε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση για την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και την οικονομία.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη της απόγνωσης και του πανικούγια την επερχόμενη εκλογική συντριβή του,μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο κ.Τσίπρας διεκδικεί την πρωτιά αρχηγού κόμματος που ζητά εκλογές για να επιτύχει την καθίζηση του κόμματός του, από την δεύτερη στην τρίτη θέση.

«Η πρόταση δυσπιστίας δενμας ξαφνιάζει, καθώς συνιστά πάγια τακτική σας,η αξιοποίηση κάθε έντασηςγια την πολιτική σας επιβίωση. Μέχρι εκεί φτάνουν οι ικανότητές σας. Αυτό ξέρετε αυτό κάνετε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε απόσπασμα του λόγου του.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής τουο κ. Μπαραλιάκος υπενθύμισε πως πρώτος ο Πρωθυπουργόςαναγνώρισε τα προβλήματα στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίαςμε ειλικρίνειακαι χωρίς επικοινωνιακάshows, όπως αυτά του ΣΥΡΙΖΑ στις στάχτες της καταστροφής στο Μάτι.

Αναφορικά με την πανδημία αποκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «υγειονομικό σαμποτέρ», αφού αποδεδειγμένα δεν ψήφισε καμία από τις 17 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπερβαίνοντας κάθε επίπεδο θράσους καταψήφισε την μετακίνηση ειδικευμένων γιατρών, την παροχή δωρεάν selftest, την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, τις αποζημίωσεις για εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση καιπρόσθετες ενεργείς εφημερίες. Αντ’ αυτού λειτούργησε ως «λαμπρή» εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη κλείνοντας το μάτι στους αρνητές, επενδύοντας στην αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και στην κοινωνική σύγχυση.

Περνώντας στην οικονομία, ο κ. Μπαραλιάκος συνόψισε το έργο της Νέας Δημοκρατίας με την φράση : «Μειώσεις φόρων, Προστασία της μεσαίας τάξης και Επενδύσεις».Υπό το διαρκές βάρος της πανδημίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεωνύψους 43 δισ. ευρώ, μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές,μείωσε του φορολογικό συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα,μείωσε τον Φ.Π.Α. στις ζωοτροφές, στις μεταφορές, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στο τουριστικό πακέτο.Επιπροσθέτως, φανέρωσε ταχύτατα αντανακλαστικά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τις συνεπακόλουθες αυξήσεις τιμών, στήριξε τη μεσαία τάξη, ελάφρυνε τους πολίτες από τα υψηλά φορολογικά βάρη, έδωσε κίνητρα για επενδύσεις και απασχόληση και ενίσχυσε παγκοσμίως την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας.

Συνεχίζοντας την δριμεία κριτικήτου κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε εμφατικά : «Διχάσατε τον λαό όσο κανείς άλλος, είστε οι εκπρόσωποι του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ενώ εμείς η κυβέρνηση που αλλάζει την Ελλάδα μαζί με όλους του Έλληνες και αυτή η πρόταση μομφής θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα σας». Υπογράμμισε, εξάλλου, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει την πορεία επιστροφής της πραγματικήςοικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας,τη στήριξη της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων. Θα συνεχίσει την υλοποίηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής με την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίωνμε «αιχμή» το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας δήλωσε με νόημα «Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δώσατε, να μπορούμε  για 3 συνεχόμενες μέρες να αναδείξουμε το έργο 2,5 ετών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προχωρά, να εξελίσσεται και να κερδίζει καθημερινά στο διεθνές στίβο τη μάχη για όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»