Πολιτική

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

Τα Εθνικά θέματα, με πρώτο το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και το εξωστρεφές στρατηγικό σχέδιο επιτυχημένων συνεργασιών της χώρας μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Μπαραλιάκος συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών και του εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του για την  δυναμική εξωτερική πολιτική με στόχο την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η πληθώρα νέων στρατηγικών συμφωνιών με κράτη όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε ισότιμο συνομιλητή στη διεθνή σκηνή, με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και τον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρόσφατες Αμυντικές συμφωνίες, τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με την Γαλλία με θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα αλλά  και στη διαπίστωση ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον μια υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη, ικανή να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και ακεραιότητα απέναντι σε οιονδήποτε επιβουλέα. 

Όσον αφορά την Πιερία, ο κ. Μπαραλιάκος παρουσίασε στον Υπουργό τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του Νομού, ώστε να υπάρξουν διμερείς επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδυτικές προτάσεις στον τουρισμό, με σήμα κατατεθέν τον Όλυμπο. Ο Βουλευτής τόνισε την σημασία της απόφασης για τη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, αλλά και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της διαδικασίας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Κατά τη συνομιλία τους εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να ενισχυθεί και ο αγροτοδιατροφικός τομέας, με τα παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας της Πιερίας, τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν μία καλύτερη θέση και παρουσία στις διεθνείς αγορές, χάρη στις υπηρεσίες και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»