Τοπικά

Δήμος Κατερίνης & Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μαζί, για την περιβαλλοντική διαχείριση των οικιακών αποβλήτων

Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για τη λειτουργία της Πλατφόρμας SMARTREC, διοργανώνουν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022  και ώρα 18.00 έως 19.30, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και ο Δήμος Κατερίνης, ο πρώτος Δήμος της χώρας, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή της συγκεκριμένης Πλατφόρμας.  Η διαδικτυακή ημερίδα, η οποία  θα πραγματοποιηθεί μέσω του συνδέσμου: https://zoom.us/s/93362104705 εντάσσεται στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Δήμου Κατερίνης.

Η ταυτότητα του έργου

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Πλατφόρμα συλλογικής ενδυνάμωσης πολιτών για τη συμμετοχική διαχείριση οικιακών αποβλήτων βιομάζας και τηγανελαίων», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Δημήτριο Αηδόνη, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου με Κωδ. Έργου 80424 ανακοινώνει την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της Πλατφόρμας SMARTREC.

Στόχο του έργου αποτέλεσε η ανάπτυξη Πλατφόρμας συλλογικής ενδυνάμωσης πολιτών για τη συμμετοχική ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων. Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε σχήματα ανακύκλωσης, καθώς και στην ανάπτυξη δράσεων συνέργειας μεταξύ φορέων συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων με τους πολίτες, που θα συμβάλουν στη βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων βιομάζας και τηγανελαίων. Η Πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο https://smartrec.gr.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Με επίκεντρο το περιβάλλον, μέσω της  εποικοδομητικής συνεργασίας μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο Δήμος μας, μπορεί να ενσωματώσει όλες τις απαραίτητες και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών».

Όπως τονίζει από την πλευρά του, ο Καθ. Δημήτριος Τριανταφύλλου, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για τη συνεργασία του Τμήματός μας με τον Δήμο Κατερίνης για την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας SMARTREC, εδώ στην έδρα του Τμήματός μας. Πιστεύουμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και το Τμήμα μας θα επωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία δεδομένου του ενδιαφέροντος και της ευαισθητοποίησης του Δήμου για τα θέματα διαχείρισης αποβλήτων και της δικής μας εμπειρίας και τεχνικής γνώσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…