Κοινωνία

Συγκινούν τα παιδιά Ομογενών για την Ημέρα των Ελληνικών

Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας τίμησε με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, που δημιούργησε ένα βίντεο με παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελλήνων Ομογενών στην Αμερική τα οποία μοιράζονται τις αγαπημένες τους ελληνικές λέξεις.

Πρόκειται για ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, στο οποίο τα παιδιά των Ομογενών απαντούν σε άψογα ελληνικά, επιλέγοντας μεταξύ άλλων λέξεις όπως «δημοκρατία», «μεράκι» και «φιλότιμο».

«Μια λέξη αρκεί. Να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει, vα ξυπνήσει αναμνήσεις, μυρωδιές και γεύσεις. Να μηδενίσει την απόσταση από το Σικάγο ως το «πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο».

Ευχαριστούμε τους γονείς, τους δασκάλους και τα παιδιά που γιόρτασαν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας! Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…» σημειώνει από την πλευρά του το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες δράσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκαν από διάφορες ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, με τους Ομογενείς να τιμούν για μία ακόμη φορά τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.