Τοπικά

Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερινής

Με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φ.Μπαραλιάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κα. Ασημίνα Στρίμπα και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα θέματα που απασχολούν τοπικά τους δικηγόρους της Πιερίας,  όπως τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω πανδημίας.

Στην συζήτηση  επισημάνθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα δυσλειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου Κατερίνης, τα οποία ελλείψει του απαιτούμενου προσωπικού, υπολειτουργούν. Για το θέμα της υποστελέχωσης των δύο Υπηρεσιών ο Βουλευτής έχει ήδη επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς αναμένοντας την έμπρακτη συνδρομή της Πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα όπου τέθηκαν τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ του απευθύνθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στην Κατερίνη.

Κατά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, ο κ.Μπαραλιάκος μαζί με την σύζυγό του, δικηγόρο Μελίνα Κορομήλη, συναντήθηκε επίσης με τις προϊστάμενες της Γραμματείας του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, κυρίες Γ. Βαφάκου και Ο.Παπακωνσταντίνου, με τις οποίες είχαν μια γόνιμη συζήτηση για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Σε δήλωση του ο κ. Μπαραλιάκος ανέφερε: “Οι δικηγόροι της πόλης μας είναι η νομική  μας ασπίδα. Επιδιώκω να έρχομαι σε διαρκή επαφή μαζί τους καθώς οι θέσεις τους και οι προτάσεις τους για την βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος τους είναι και δική μου προτεραιότητα“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…