1 ΘΕΜΑ Αγροτικά Νέα

Επιδότηση 20.000 ευρώ στο αγροτικό ρεύμα –  

Η επιδότηση καλύπτει την περίοδο από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2021, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα τιμολόγια για τα οποία η στήριξη ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση αφορά αγροτικό ρεύμα με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας και θα είναι ίση με το 80% του συνόλου της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το άθροισμα της επιδότησης των αγροτών, της έκπτωσης του προμηθευτή και τυχόν επιδότησης που εφαρμόζει, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 80%.

Η οικονομική στήριξη θα μπορεί να εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Στην επιδότηση για κάθε ενιαία επιχείρηση θα πρέπει να συνυπολογίζονται και άλλες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχει λάβει την τρέχουσα περίοδο και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη.

Σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή, οι εταιρείες συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να διαπιστωθεί η μη υπέρβαση του μέγιστου ποσού ενίσχυσης (80%).

Για κάθε μήνα και για περίοδο ενός έτους μετά την λήξη του μέτρου, οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας πρέπει να αποστέλλουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΕΝ, ΡΑΕ, ΔΑΠΕΕΠ, Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) και στον αρμόδιο διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ηλεκτρονική μορφή, αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των πελατών Χαμηλής ή και Μέσης Τάσης, που εμπίπτουν στην επιδοτούμενη κατηγορία.

Επιπλέον να αποστέλλουν τον 11ψήφιο αριθμό της κάθε παροχής, την ημερομηνία τυχόν έναρξης ή/και λήξης της εκπροσώπησης καθώς και τα ποσά που πιστώθηκαν και εκτίμηση ποσού επιδότησης που αφορά την περίοδο εφαρμογής του μέτρου.

Ενδεικτικά, για το μήνα Φεβρουάριο του 2022, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2022 και να επαναλαμβάνεται κάθε τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Ο αρμόδιος διαχειριστής δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα αναλυτικά στοιχεία που υπέβαλαν οι Προμηθευτές για κάθε μήνα, στέλνει στην αρμόδια υπηρεσία εντός 10 ημερών από την αποστολή των στοιχείων από τους Προμηθευτές και για κάθε μήνα:

  • τις πραγματικές καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας των δικαιούχων που καταμετρήθηκαν από τον αρμόδιο διαχειριστή και εμπίπτουν στην περίοδο εφαρμογής του μέτρου και
  • τους προμηθευτές οι οποίοι εκπροσωπούσαν τις παροχές κατά την περίοδο αυτή.

Ο ΔΑΠΕΕΠ από την πλευρά του εντός 10 ημερών από την σχετική ενημέρωση από τους προμηθευτές ελέγχει τα ποσά που πρέπει να πιστωθούν και προβαίνει στην πίστωση των ποσών της επιδότησης.

ΠΗΓΗ: https://workenter.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα»

Λεπτοκαρυά: O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα