1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Ο Κολινδρός τίμησε την Επανάσταση του 1878

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός μνήμης της Επετείου της Επανάστασης του 1878 στον Κολινδρό, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με Δοξολογία  στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής,  ενώ   ακολούθησε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Αντιστράτηγο Αστυνομίας ε.α. κ. Βασίλη Τραούδα με θέμα: «Ο Επίσκοπός Κίτρους Νικόλαος Λούσης (1878) και Καπετάν Διαμαντής Νικολάου (1822). Δύο επαναστάτες που ο Κολινδρός τιμά και δεν λησμονεί».

Στη συνέχεια, στην Κεντρική Πλατεία Κολινδρού, τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση στη προτομή του Επισκόπου Νικολάου Λούση, καθώς και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό του Κολινδρού, από μαθητές των εκπαιδευτηρίων της περιοχής, καθώς και τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης».

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Βο0υλευτές Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, ο πολιτευτής Πιερίας της Ν,Δ, Σπύρος Κουλκουδίνας και άλλες αρχές του τόπου.

Δηλώσεις εκπροσώπου Κυβέρνησης, Γ.Γ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΠΤΣΗ

Δηλώσεις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Δηλώσεις ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…