Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Απόστημα που χρήζει τομής η κατάληψη Μ. Εσφιγμένου»

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους την 28η Φεβρουαρίου 2022 μαζί με συνοδεία ιερέων και λαϊκών από την Αμερική. Τον αρχιεπίσκοπο μαζί με την συνοδεία του συνόδευσε στους χώρους της Μονής ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Μαρτίνος.

Την σεπτή συνοδεία υποδέχθηκαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίος και οι πατέρες της Μονής. Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος απηύθυνε χαιρετισμό στον κ. Ελπιδοφόρο ευχαριστώντας τον για την υποστήριξή του στην Μονή Εσφιγμένου και εξαίροντάς τον για το έργο του και την μαρτυρία του ορθοδόξου βιώματος που δίδει στην Αμερική, φέρνοντας «νέο αέρα» στην τοπική Εκκλησία.

Στην αντιφώνησή του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, μίλησε για την ισορροπία μεταξύ μοναχικού και ενοριακού τρόπου ορθόδοξης μαρτυρίας στον κόσμο και ζήτησε ενώπιον της παρευρισκόμενης αρχής του Αγίου Όρους, πολιτικού διοικητή κ. Μαρτίνου, την λύση της κατάληψης τού κεντρικού κτηρίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, την οποία χαρακτήρισε ως «απόστημα, το οποίο χρειάζεται τομή βαθειά και ξεκαθάρισμα». Επίσης πρόσθεσε ότι «ελπίζει πως οι υπεύθυνοι θα ακούσουν αυτή τη φωνή της κοινής λογικής και θα προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται» για να επανέλθει η αδελφότητα στο κεντρικό κτήριο της Μονής.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.