Τοπικά

Διαδικτυακή εκδήλωση για ένα νέο, κλειστό σύστημα καταγραφής τού σακχαρώδους διαβήτη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας «α) για το κλειστό υβριδικό σύστημα MiniMed 780, β) για τα συστήματα καταγραφής τού Διαβήτη, γ) και γενικότερα για τη ζωή με τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1».

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την εταιρία Medtronic και υπό την αιγίδα δύο πανελλήνιων ομοσπονδιών και συγκεκριμένα τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑμεΑ).

Η έναρξη έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε το το κλειστό υβριδικό σύστημα MiniMed 780 από την εκπρόσωπο της εταιρίας Medtronic, κ. Γιώτα Βατάλη. Και οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με τοποθέτηση του Προέδρου τής ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστου Δαραμήλα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «εμπειρία χρήσης αντλίας ινσουλίνης 780 από άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1».

Η διαδικτυακή παρουσίαση είχε επιτυχία, επειδή ακριβώς είχε και έντονο ενδιαφέρον, για δύο κυρίως λόγους:

α) Παρουσιάστηκαν σύγχρονα συστήματα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, που βοηθούν και διευκολύνουν τη ζωή και την υγεία εκείνων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

β) Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, αρκετοί έθεσαν κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία αυτών των σύγχρονων συστημάτων και για τη βελτίωση της υγείας των Διαβητικών τύπου 1, δηλαδή πρόκειται για Διαβητικούς οι οποίοι είναι ινσουλινο-εξαρτώμενοι.

Από την πλευρά τους, τόσο η εκπρόσωπος της εταιρίας όπως επίσης και οι άλλοι δύο εισηγητές έδωσαν τις δέουσες απαντήσεις προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα που αφορούν τα νέα συστήματα καταγραφής των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των Διαβητικών τύπου 1, καθώς επίσης και γενικότερα για τη διευκόλυνση της υγείας των Διαβητικών ασθενών που είναι ανάγκη να πορεύονται, εφ’ όρου ζωής, με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και με τη δια βίου αντιμετώπισή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…