1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη η πρώτη οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία

Σήμερα το μεσημέρι, ο μικρός Αλέξανδρος και η οικογένειά του εγκαταστάθηκαν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Προμηθεύτηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μαγείρεψαν και η γιαγιά Έλενα θα φτιάξει ψωμί στον ξυλόφουρνο.

Ο παππούς Βλαντιμίρ ερωτεύτηκε την αποθήκη του Αλκη και από αύριο θα αρχίσει να επισκευάζει ένα χαλασμένο τραπέζι. Την Τρίτη τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο. Τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων» έχουν φροντίσει γι αυτό και το σχολικό τους θα κάνει στάση και στον Καπνικό Σταθμό.

Τα ξημερώματα της Τρίτης περιμένουμε μία μητέρα με 3 παιδιά και όλοι μαζί ετοιμάζουμε τη μεγάλη αίθουσα φιλοξενίας άλλων 30 ατόμων. Οι οικογένειες είναι από το Κίεβο, από ένα μικρό χωριό, δίπλα σε μια αντιαεροπορική βάση η οποία χτυπήθηκε τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Οσες και όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε υλική βοήθεια , σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά τον παρακάτω σύνδεσμο με τα είδη άμεσης ανάγκης: 

https://www.ecss2006.com/ASP/EODNP/NEEDS/

Οι εγγραφές νέων μελών στην ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης συνεχίζονται: 

https://www.ecss2006.com/ASP/EODNP/PART/index.asp?myID=K8FHAjVb

Είμαστε πολλοί! Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και να βρωντοφωνάξουμε: ΟΧΙ στον πόλεμο και στην υποκρισία των δυνατών. ΝΑΙ στην ανθρωπιά και στην Αλληλεγγύη των λαών.

Ο μικρός Αλέξανδρος και η οικογένειά του ευχαριστούν θερμά τους ενεργούς πολίτες του τόπου μας για την ζεστή και ασφαλή γωνιά που τους προσφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…