Τοπικά

Μήνυμα Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας Ν.Δ., Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η «Ημέρα της Γυναίκας» δεν είναι  απλά άλλη μια επετειακή ημέρα που επιτάσσει μια προβλεπόμενη ευχή σε κάθε εκπρόσωπο του καλύτερου  μισού του πληθυσμού του πλανήτη.

 Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός. Είναι υπενθύμιση. Υπάρχει για να θυμίζει τις αέναες μάχες ενός  αγώνα που συνεχίζεται ακόμα αδιάκοπος σε όλη την υφήλιο, σε  χώρους εργασίας και κοινοβούλια,στην κοινωνία. Ενός αγώνα για το προφανές, για το αυτονόητο.

Σ’ αυτό το ανάποδο σύμπαν που έχουμε χτίσει, τα απλά, αυτονόητα και προφανή είναι αυτά που είναι δύσκολα και προϋποθέτουν να παλέψεις για να τα κατακτήσεις. Ώσπου μια μέρα να μη χρειάζονται επετειακές ημέρες για να μας τα θυμίζουν. Ώσπου μια μέρα να έχει γίνει τουλάχιστον η πιο αυτονόητη αρχή από όλες.

Η 8η του Μάρτη όμως, είναι μια ημέρα που μας θυμίζει ότι οφείλουμε ως κοινωνία να καταρρίψουμε όλες εκείνες τις χρόνιες στρεβλώσεις και προκαταλήψεις για τη θέση τη γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι.

Είναι μία ημέρα για να αφήνει να αναδειχθούν οι σιωπηλές ηρωίδες του παρόντος, όπως εκείνες οι γυναίκες της Ουκρανίας που κουβαλώντας στην αγκαλιά τους τα μωρά τους περπατούν κάτω από τη βροχή των οβίδων, διασχίζουν ποτάμια και πελάγη, σύνορα, χαρακιές στο σώμα του πλανήτη, πολεμώντας ως την τελευταία τους ανάσα να τα κρατήσουν στεγνά, ζεστά και ασφαλή. Που τα αγκαλιάζουν στοργικά όπως στέκονται στωικές για ώρες, σε μια ουρά ατελείωτη, για ένα πιάτο φαγητό και ένα μπουκάλι γάλα.

Ας υψώσουμε ένα αδιάρρηκτο τοίχος στην αμφισβήτηση του ισότιμου ρόλου της γυναίκας σ’ όλους τους τομείς της κοινωνικής, επαγγελματικής, οικογενειακής ζωής. Ας παλέψουμε το φόβο, το νόμο της σιωπής απέναντι στην βία κατά των γυναικών.

Ας καταφέρουμε επιτέλους την νίκη του αυτονόητου.

ΔΕΕΠ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ

Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων

Καλυψώ Σκούμπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…