Τοπικά

Επίκαιρη δράση του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης | «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

Η έκτη Μαρτίου σταχυολογείται ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, μια καθόλα αξιόλογη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Φέρει επιγραμματικά ως κατευθυντήρια αναφορά το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»

  Μια πρωτοβουλία που θέλει κοινωνούς τις μαθητικές κοινότητες, δίδοντας τες βήμα έκφρασης μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, τόσο στο σχεδιασμό, όσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αποσκοπώντας παράλληλα στην πρόληψη καθώς και στην αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Η προαναφερόμενη δράση αποτελεί μέρος της καμπάνιας milatora, η οποία υλοποιείται ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου-YouSmile, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

  Στην επίκαιρη αλλά και τόσο σημαντική δράση ανταποκρίθηκε το 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτριες/μαθητές με το συντονισμό της Προϊσταμένης, Γελαστοπούλου Αικατερίνης, συμμετείχαν ομαδικά στην πρωτοβουλία, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας μέσω αφίσας το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» το οποίο και απέστειλαν στην ιστοσελίδα milatora.gr.

  Το νοηματικό πλαίσιο στο οποίο η μαθητική οικογένεια του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, κινήθηκε, ήταν: Τι είναι σχολικός εκφοβισμός, ο νταής και το θύμα και πως αντιδρώ στο σχολικό εκφοβισμό. 

  Για την όλη πρωτοβουλία, η κ. Γελαστοπούλου, επισήμανε: «Οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν ενεργά στην 9η πανελλαδική σχολική ενέργεια ενάντια στην Ενδοσχολική Βία – “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό στο χώρο του σχολείου. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να γνωρίζει τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός και πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό του σε τέτοιες καταστάσεις.

  Σκοπός είναι να καταλάβει το παιδί τι είναι εκφοβισμός, ποιοι εκφοβίζουν
τα άλλα παιδιά και πώς μπορεί να δράσει με σωστό τρόπο όταν εκφοβίζεται, ώστε να καταφέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…