Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας να υπάρχει στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων ένας διαφανής, γρήγορος και νομικά άρτιος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές, ενόψει μάλιστα των ασφυκτικών προθεσμιών που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης για την απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων.

Για το λόγο αυτό, η ήδη επιτυχημένη προσπάθεια της Κυβέρνησης με την κατάρτιση ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης θα πρέπει να ενταθεί, ώστε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να αξιοποιηθούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Μείζονα ρόλο στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος και στην εξυπηρέτηση του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος θα διαδραματίσει η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία δημιουργείται με το σημαντικό νομοσχέδιο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η νέα ενιαία αρχή όπως τόνισε η κυρία Μάνη, θα επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου αλλά και θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ασφάλεια δικαίου, ώστε κρίσιμα ζητήματα να επιλύονται έγκαιρα και να υπάρχει μια ομοιόμορφη διοικητική πρακτική, χωρίς να χρειάζεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Άλλωστε, το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευελιξία, ταχύτητα, σαφείς και ξεκάθαρες διαδικασίες. Θα πρέπει εξ΄ αρχής να είναι γνωστό το πλαίσιο της έννομης προστασίας, να υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας ότι όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ταχύτητα και διαφάνεια, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

«Υπό το πρίσμα αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, για τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία που εξυπηρετεί και προάγει όλα τα παραπάνω, σε μία κρίσιμη μάλιστα ενόψει των εξελίξεων στην Ουκρανία χρονική περίοδο για την πατρίδα μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Εξάλλου, ο άρτιος υπό κάθε έννοια έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων από την νέα Αρχή θα αποβεί προς όφελος των συμμετεχόντων, αλλά και θα συντελέσει τα μέγιστα στη διαφύλαξη χρηστής διοίκησης του κρατικού πλούτου και κατ΄ ακόλουθα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.  

Φυσικά, όπως κάθε μεταρρύθμιση, έτσι και αυτή ενδεχομένως να προκαλέσει αντίθετες απόψεις. Μπροστά όμως στο κοινό καλό, στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη.

Όταν υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, υπηρετούμε την πατρίδα, υπηρετούμε όλους τους Έλληνες πολίτες» έκλεισε χαρακτηριστικά την εισήγησή της η κυρία Μάνη, καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή της κας. Μάνη :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»