1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Κατερίνη: Έξι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες της Κατερίνης, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας (έξι περίπου τόνοι – ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.α.), για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, με την συνεργασία του Δήμου Κατερίνης και των Γιατρών του κόσμου, καθώς και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έγινε στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης. Επιπλέον, με την συνδρομή υπαλλήλων και εθελοντών του Δήμου Κατερίνης, ενώ την καταγραφή τους είχε αναλάβει εθελοντικά ομάδα φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙ.ΠΑ.Ε, που εδρεύει στην Κατερίνη.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος ευχαρίστησε όλους τους δημότες για την έμπρακτη στήριξη της πρωτοβουλίας, καθώς και όλους  όσοι συνέδραμαν στη συγκέντρωση της βοήθειας: «Η αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο δημότης της Κατερίνης αποτελεί παράδειγμα για όλους. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική. Ωστόσο, δεν μετράει μόνο το είδος της βοήθειας και ο όγκος της, αλλά κυρίως ο συμβολισμός αυτής της πρωτοβουλίας και προσφοράς προς τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας» δήλωσε ο κος Κουκοδήμος.

Υπενθυμίζεται, ότι, την ευθύνη και την εποπτεία της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, Νικόλαος Κατανάς, του οποίου αρμοδιότητα είναι η Εποπτεία, η παρακολούθηση και ο συντονισμός των δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και υλοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής του Δήμου Κατερίνης.

Τη μεταφορά της βοήθειας, τις προσεχείς ημέρες, θα αναλάβουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Τέλος, όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φιλοξενία σε οικίες ή ξενοδοχειακές μονάδες μπορούν να καλούν στη σχετική hot line του Προξενείου Ουκρανίας: 6934 077 385.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…