Τοπικά

Ιεραποστολικές ομιλίες Μητροπολίτη Κίτρους σε σχολεία

Με την ευκαιρία εορτασμού της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης (Τετάρτη 16 Μαρτίου) και στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου (Πέμπτη 17 Μαρτίου).

Και στα δύο σχολεία ο Μητροπολίτης Κίτρους έγινε δεκτός με θερμότητα τόσο από τους Διευθυντές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό όσο και από τους μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος και στα δύο σχολεία πραγματοποίησε ομιλίες-παρουσιάσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, ενώ ακολούθησε και διάλογος με εκπαιδευτικούς και μαθητές, από τον οποίο προέκυψαν πολλά πνευματικά και παιδαγωγικά μηνύματα.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης συμμετείχαν 140 μαθητές Γ΄ Λυκείου και 10 εκπαιδευτικοί, ενώ στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου συμμετείχαν 60 μαθητές Β΄-Γ΄ Γυμνασίου με την παρουσία της Διευθύντριας, 5 εκπαιδευτικών, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λιτοχώρου και 4 μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Με την ευκαιρία των ποιμαντικών αυτών επισκέψεων, ο Μητροπολίτης Κίτρους απηύθυνε ευχές ενόψει του Πάσχα και διένειμε σε όλους εποπτικό υλικό και αναμνηστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…