Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Προσκεκλημένη της Προέδρου, κυρίας Μάνη και των μελών της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, ήταν η κυρία Τόνια Αράχωβα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού για τις βιβλιοθήκες, που για πρώτη φορά προέρχεται από την Ελλάδα.

Η κυρία Μάνη, επισήμανε πόσο τιμητικό είναι για τη χώρα μας το ότι για πρώτη φορά στα 95 χρόνια λειτουργίας της IFLA, θέση προέδρου αναλαμβάνει μια Ελληνίδα, συνεχάρη την κυρία Αράχωβα για την  εκλογή της και την ευχαρίστησε  για την παρουσία της. 

Τονίζοντας παράλληλα ότι η εκλογή της στην κεφαλή του οργανισμού, σηματοδοτεί μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές για τις βιβλιοθήκες όλης της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Το γόνιμο συμπέρασμα της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν η πρόθεση της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών, όπως εκφράστηκε δια της Προέδρου της, να αναπτύξει νέες και αποτελεσματικές συνέργειες τόσο με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, όσο και με τις λοιπές βιβλιοθήκες της χώρας.

Δείτε την τοποθέτηση της κας. Μάνη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»