Τοπικά

Ρεσιτάλ μπουζουκιού του Παναγιώτη Λυμπανοβνού

Ένα ιδιαίτερο – αρμονικό ταξίδι μουσικών ανακαλύψεων με «όχημα» τον ήχο του μπουζουκιού του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, σε σημαντικές εκτελέσεις έργων σπουδαίων σολίστ, απόλαυσαν οι φίλοι της μουσικής, που το βράδυ του Σαββάτου 02 Απριλίου, βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Κατερίνης (αίθουσα Α’ ορόφου).

Ο συμπολίτης μας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, συνοδεία της Κατερίνας Ελενίδου (πιάνο), απέδωσε μοναδικά εκτελέσεις σολιστικών έργων, που περιλαμβάνονται στα βιβλία του και επικεντρώνονται στους: Χάρη Λεμονόπουλο, Γιώργο Δράμαλη, Γιάννη Σταματίου (Σπόρος), Μανώλη Χιώτη, Παναγιώτη Στεργίου, Δημήτρη Στεργίου (Μπέμπης) κ.α.

ΜΠΑΝΟΒΝΟΣ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Στον σύντομο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνεχάρη τους συντελεστές, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην πολυτονική ορχήστρα που πλέον ανήκει στην οικογένεια του  Δήμου Κατερίνης, γεγονός, που  όπως είπε: «διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες και ενισχύει τη μουσική παιδεία στην Κατερίνη της τέχνης και του πολιτισμού».

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού έγραψε τον καλύτερο επίλογο στην όμορφη αυτή βραδιά, σε ένα ρεσιτάλ, που για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή παρουσιάζεται στην Κατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και της Πολυτονικής Ορχήστρας, ενώ πραγματοποιήθηκε σε μία ευτυχή συγκυρία, καθώς το μπουζούκι με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού διαβαθμίζεται και γίνεται όργανο ωδείου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι σπουδές του οδηγούν σε απόκτηση τίτλων (πτυχίου & διπλώματος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…