Παραπολιτικά

3 λόγοι που ο Παναγιώτης Καζάς θα διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται τρία  χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και οι επόμενες έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023.  Στους Δήμους Κατερίνης και Δίου Ολύμπου η εκλογολογία ακόμη κινείται σε… χαλαρούς ρυθμούς! 

Αντιθέτως, στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού τα σενάρια και οι  ενδεχόμενες υποψηφιότητες ανεβάζουν  το πολιτικό θερμόμετρο, αν και οι αυτοδιοικητικές κάλπες θα στηθούν σε ενάμιση χρόνο.

 Πρόσωπα με εμπειρία  στο χώρο, αλλά και…πρωτάρηδες  έχουν ανοίξει ένα κύκλο επαφών και συζητήσεων, ανεπίσημων προς το παρόν, με στόχο να διερευνήσουν πολιτικές διαθέσεις και προθέσεις αλλά και διαθεσιμότητες προσώπων, ώστε να ηγηθούν δημοτικής παράταξης.

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και ο Παναγιώτης Καζάς, ο οποίος επιθυμεί να διεκδικήσει για ακόμη μία  φορά την καρέκλα του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, αν και μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2019  δήλωσε πως δεν θα ξανά  ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Τι άλλαξε και ο κ. Καζάς τους τελευταίους μήνες δηλώνει πως θα διεκδικήσει  για τρίτη φορά  τον Δήμο Πύδνας  Κολινδρού;

Πρόσωπα από  τη Βόρεια Πιερία που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Καζά και βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του, εκτιμούν πως έλαβε αυτή την απόφαση για τρεις λόγους:

Πρώτον, η  κατάσταση στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σ’ ένα τέλμα με απρόβλεπτες συνέπειες. Τα χωριά έχουν  ερημώσει, οι νέοι   εγκαταλείπουν τον τόπο τους και οι πολίτες παρακολουθούν τις δύο τελευταίες διοικήσεις ανήμπορες να διαχειριστούν  ακόμη και την καθημερινότητα. Για αναπτυξιακό έργο ούτε λόγος.  

Δεύτερον, ο Παναγιώτης Καζάς αγαπά τον  τόπο του. Αυτός και η οικογένεια του  ζουν στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας,  βιώνουν καθημερινά  την  τραγική κατάσταση που υπάρχει σ’ όλα τα χωριά.  

Τρίτον, τους τελευταίους μήνες στο Αιγίνιο υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από ιδιώτες επενδυτές που αγοράζουν εκτάσεις πέριξ της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός είναι να γίνει στην περιοχή ένα ιδιωτικό «Πράσινο Βιοτεχνικό Πάρκο», ώστε να εγκατασταθούν μεγάλες επιχειρήσεις, προσφέροντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ο Παναγιώτης Καζάς εδώ και χρόνια (όταν ακόμη συμμετείχε στη διοίκηση του πρώην Δήμου Αιγινίου) πρότεινε και ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΒΙ.ΠΑ. στην περιοχή. Ένα έργο βέβαια που «κώλυσε»   στις γνωστές…. καλένδες του ελληνικού δημοσίου, αλλά και στην μετέπειτα αδιαφορία τοπικών παραγόντων!  

Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς στο «παιχνίδι» έχουν μπει ιδιώτες και όλοι αντιλαμβάνονται πως το project θα τρέξει γρήγορα και σύντομα οι κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας θα δουν στην περιοχή τους να εγκαθίστανται μεγάλες επιχειρήσεις, προσφέροντας θέσεις εργασίες.

«Ο Παναγιώτης Κάζάς», αναφέρουν στο kosmospierias.gr συνεργάτες του, «πίστεψε και πιστεύει σε αυτό το έργο.  Είναι η μόνη λύση για να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους, δίνοντας και πάλι ζωντάνια στα ερημωμένα χωριά. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί τον δήμο μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή».   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεγάλη τιμή για την Πιερία | Η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου παρούσα στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή

Ν.Δ.: Στις 24 Οκτωβρίου οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές | Οι «μνηστήρες» για την Προεδρία της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Πιερία

Η Μπέττυ Σκούφα στηρίζει Πολάκη | Διαβάστε το λόγο που η Πιερία θα πρέπει να είναι στο πλευρά του πρώην Υφυπουργού Υγείας