Χωρίς κατηγορία

Η Σοφία Μαυρίδου ομιλήτρια στην εσπερίδα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, με πρωτοβουλία του προέδρου, Βασίλη Δημούση και τη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου, κου Απόστολου Τότσικα, με θέμα τη «στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί βία, ενημέρωση δομών, παρεχόμενες υπηρεσίες δομών, ωφελούμενες και συζήτηση για την ισότητα των γυναικών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Π.Κ.Μ., κα Σοφία Μαυρίδου, ως ομιλήτρια της εκδήλωσης, έθιξε το φλέγον ζήτημα της έμφυλης βίας και της κακοποίησης των γυναικών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναικοκτονίες, που φαίνεται πως τόσο η οικονομική κρίση, όσο και η πανδημία της νόσου Covid-19 έχουν επιτείνει. Επιπλέον, η κα Μαυρίδου ανέπτυξε εν συντομία τις δράσεις και τους στόχους της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Π.Κ.Μ. με έμφαση στη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό έργο «TeRRItoria» σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποσκοπεί όχι μόνο στη χάραξη πολιτικής, αλλά στην πραγματική καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας και στην ουσιατική στήριξη των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κας Μαρίας Τσιανάκα, εκπαιδευτικού του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, της κας Ελένης – Κωνσταντίνας Βούλγαρη, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών/τριών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμα ήταν τα στοιχεία και το νομοθετικό πλαίσιο που παρουσίασαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης.

Η ενημερωτική εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ειδικά από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, που πάντοτε θίγει το ευαίσθητο ζήτημα των βίας κατά των γυναικών, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας διαβεβαίωσε τη Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους σε τέτοιου είδους εξαιρετικές πρωτοβουλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με προσκεκλημένη την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο Γυμνάσιο

Θωμάς Αναστασιάδης: “Μας αρέσει ένας Δήμος στον οποίο εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου;”