Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, μαζί με τις Προϊστάμενες, κυρίες Μαρία Καμηλάκη και Μαρία Βλασσοπούλου, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με το Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, στις νέες της εγκαταστάσεις, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο αυτής, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης που είναι σε εξέλιξη και αφορούν και τις βιβλιοθήκες όλης της χώρας, τις υπηρεσίες που παρέχει στους αναγνώστες, τις τεχνικές συντήρησης, αλλά και τον τρόπο φύλαξης χειρογράφων, παλετύπων και αρχετύπων, πραγματικών θησαυρών γνώσης, ιστορίας, πολιτισμού. 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αποτελεί τον θεματοφύλακα του ανεκτίμητου πλούτου της ελληνικής γραμματείας και το συνδετικό κρίκο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, με ιστορία δύο αιώνων και περισσότερα από 1 εκατομμύριο βιβλία, περιοδικά και πλήθος σπάνιων χειρόγραφων κωδίκων.

Τέλος, συζήτησαν με το Γενικό Διευθυντή και για το πλαίσιο συνεργασίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και τις σημαντικές προοπτικές που αυτή κομίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»