1 ΘΕΜΑ Τοπικά

ΠΙΕΡΙΑ | Υπεξαίρεσε πάνω από ένα εκ. ευρώ από την επιχείρηση που εργαζόταν – Στα «χέρια» της Αστυνομίας  η….  μακρύχέρα πρώην υπάλληλος!

Χθες (06-04-2022) το μεσημέρι, εντοπίστηκε σε περιοχή του Νομού Πιερίας η 71χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης (10) ετών, φυλάκισης (06) ετών και (1) μήνα για τα αδικήματα της :

  • Υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,
  • Πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση,
  • Απάτης κατ’ εξακολούθηση και
  • Έκδοσης ακάλυπτων επιταγών

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009 η 71χρονη, έχοντας την οικονομική διαχείριση εταιρείας, ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα κεφάλαια αυτής, ύψους περίπου (1.150.000) ευρώ.

Επιπροσθέτως, μαζί με συνεργούς της, κατήρτισαν μεγάλο αριθμό πλαστών συναλλαγματικών επιταγών με την σφραγίδα της ίδιας εταιρείας, ύψους (700.000) ευρώ, θέτοντας στη θέση του αποδέκτη των επιταγών ανυποψίαστα πρόσωπα, ενώ ως διευθύνσεις χρησιμοποιούσε αυτές των συνεργών της, με αποτέλεσμα τα εν λόγω ανυποψίαστα πρόσωπα να μη λαμβάνουν γνώση για την ύπαρξη των επιταγών.

Με τις παραπάνω επιταγές επιχείρησε να εξαπατήσει υπαλλήλους τραπεζικών ομίλων με σκοπό να ιδιοποιηθεί το ποσό των επιταγών μέσω χρηματοδότησης της εταιρείας από αυτούς (τους τραπεζικούς ομίλους).

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…