1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Έρχεται το «πλανητάριο STARLAB» στην Κατερίνη

Στιγμές γνώσης και ενθουσιασμού, αναμένεται να προσφέρει στους επισκέπτες του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης, το Σάββατο 7 & την Κυριακή 8 Μαΐου, το STARLAB. Ο λόγος για ένα κινητό πλανητάριο, το οποίο χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και σε 30 ακόμα χώρες του κόσμου ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα θέματα που αναπτύσσονται εντός του φορητού πλανηταρίου επικεντρώνονται στην αναγνώριση των αστερισμών και των λαμπρότερων αστέρων τους, τη σύνδεση των αστερισμών με την ελληνική μυθολογία (Ανδρομέδα, Περσέας, Μεγάλη Άρκτος, Ηρακλής κλπ), τις κινήσεις των αστέρων, του ήλιου και των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και βασικά στοιχεία αστρικής εξέλιξης και κοσμολογίας.

Για παιδιά

Οι προβολές του Πλανηταρίου αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και θα γίνονται κατά τις ώρες 17:00-22:00. Ώρες προβολών: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 και 21:00 με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Για παιδιά και ενήλικες

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές προβολές του πλανηταρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν -καιρού επιτρέποντος- ουράνια αντικείμενα με τα τηλεσκόπια του Πλανηταρίου.

Παρατήρηση του Ήλιου θα πραγματοποιείται κατά τις ώρες 11:00-14:00, σε παιδιά και ενήλικες. Μετά τη δύση του Ηλίου και μέχρι τις 22:00, παρατήρηση του έναστρου ουρανού.

Η είσοδος στο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό 1ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης είναι δωρεάν (ελεγχόμενη ροή) και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία από τον covid – 19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…