1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Γιάννης Οικονόμου: «Οι πολιτικές της Κυβέρνησής μας απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα, καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

«Η Κυβέρνησή μας, λίγους μήνες μετά τη συγκρότησή της βρέθηκε -και εξακολουθεί να βρίσκεται- απέναντι σε επάλληλες και αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, που δεν είχε αντιμετωπίσει συσσωρευμένα καμιά άλλη Κυβέρνηση στα μεταπολεμικά χρόνια: την οργανωμένη από τις τουρκικές Αρχές απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο· την πανδημία και την ανάγκη επιβολής μέτρων ανάσχεσής της· τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της οποίας διαθέσαμε 43 δισ. ευρώ· τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020· τις συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία και ιδίως την έκρηξη των διεθνών τιμών στην ενέργεια, το φυσικό αέριο, το ρεύμα, τα καύσιμα·  και τώρα πάλι την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου , από το βήμα της πολιτικής εκδήλωσης  που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, το απόγευμα της Τετάρτης 16/6  στο Πνευματικό  Κέντρο Καρίτσας.

«Οι πολιτικές της Κυβέρνησής μας απέδωσαν»

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των τριών ετών,  σημείωσε πως η διαχείριση είναι  επιτυχημένη, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των προβλημάτων από τη μια και το η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα και μια κοινωνία, το καλοκαίρι του 2019, με βαθιές πληγές από τα μνημόνια και την «καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «Όσα πετύχαμε δεν ήταν αυτονόητα για μια Ελλάδα μετά δέκα χρόνια μνημονίων, που απορρύθμισαν την κοινωνία, αδυνάτισαν το κράτος και δημιούργησαν περιβάλλον πολιτικής αστάθειας. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις που διαχειριστήκαμε ήταν ικανές να δημιουργήσουν συνθήκες εθνικής τραγωδίας σε ένα κράτος με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Οι πολιτικές της Κυβέρνησής μας απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα, καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν υποβαθμίζουμε τα προβλήματα, ούτε τα κρύβουμε. Το αντίθετο κιόλας: κάνουμε το παν για να τα περιορίσουμε. Αλλά η κατάσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πάρα πολύ χειρότερη. Το ότι δεν είναι αποτελεί αποτέλεσμα του σχεδίου μας, του επαγγελματισμού μας και της πεποίθησής μας ότι κέντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος, εσείς», είπε.  «Η χώρα και η Ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται μέσα σε ένα κυκλώνα. Μια λάθος κίνηση, μια στιγμή αδυναμίας, μια απροσεξία και η καταστροφή είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σοβαρή και επαγγελματική ηγεσία. Δεν είναι ώρα για πειράματα. Δυστυχώς, πληρώσαμε πολύ βαριά τα πειράματα και την αφέλεια το 2015», τόνισε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης , οι Βουλευτές Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι Δήμαρχοι Δίου Ολύμπου Βαγγέλης  Γερολιόλιος και Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας.

Η επίσκεψη

Νωρίτερα, ο  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός   Εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου βρέθηκε στην Κατερίνη προσελημμένος της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) Πιερίας. Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη,  τους Βουλευτές Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Σάββα Χιονίδη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Μπάμπη Μπρουσκέλη  επισκέφθηκε   την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και στη συνέχεια τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με  τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ και της «Εγνατίας Οδού» Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Ακολούθησε συνάντηση με κομματικά στελέχη  στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Κατερίνης, καθώς και συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…