1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Στα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας

Συναντήσεις εργασίας για θέματα που αφορούν τα λιμάνια της Πιερίας, είχε η Λιμενική Επιτροπή Πιερίας με την ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Μεταφορών και Ναυτιλίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριος Μπουσνάκης.

Αρχικά, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ενημερώθηκε για την πορεία ετοιμασίας φακέλου υποβολής αιτήματος αδειοδότησης του «Υδατοδρομίου Παραλίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης υδατοδρομίων και για την κυβερνητική προσπάθεια υποστήριξης και δημιουργίας δικτύων, προσβλέποντας στην βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Επίσης σημείωσε το ενδιαφέρον του για την προσπάθεια του ΛΤ Πιερίας και ζήτησε να ενημερωθεί, όταν ολοκληρωθεί ο φάκελος υποψηφιότητας.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μαρκογιάννη, σύμβουλο του Γ.Γ..

Αρχικά έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και τις νομικές διαδικασίες για μακροχρόνια θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η τωρινή Διοίκηση του ΛΤ (Σύμβαση Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Πλαταμώνα, αποζημιώσεις προηγούμενων ετών).

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των μελετών που έχει εντάξει το ΛΤ μέσω του ΥΝΑΝΠ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Συζητήθηκε η διερεύνηση εργαλείων χρηματοδότησης ώστε οι μελέτες να γίνουν έργα και η χρονική εκτίμηση ενεργοποίησης σχετικών προσκλήσεων.

Το επόμενο θέμα ήταν η κατασκευή Λιμεναρχείου. Το Λιμενικό Ταμείο ολοκλήρωσε με δικά του έξοδα την Αρχιτεκτονική και τις υπόλοιπες μελέτες για την κατασκευή ορόφου γραφείων στο λιμάνι Παραλίας, όπως είχε δεσμευθεί δια του λόγου του Προέδρου του ΛΤ. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη διαδικασία Έκδοσης της Οικοδομικής Άδειας (ΟΑ) και τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης της κατασκευής του έργου. Η πανδημία του κορονοϊού Covid-19 επηρέασε μεταξύ άλλων και τα οικονομικά του ΛΤ Πιερίας, καθότι μειώθηκαν τα έσοδά του. Καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την συνέχιση της διαδικασίας, ζητήθηκε η υποστήριξη του ΥΝΑΝΠ.

Τέλος συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με το αίτημα ίδρυσης Λιμεναρχείου Κατερίνης. Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, που έθεσε από την αρχή και παρακολουθεί το θέμα, θεωρεί ότι έχει αποδειχθεί η αναγκαιότητα και προσδοκά θετική εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Γ.Γ. Κυριαζόπουλος ευχαρίστησε για την ενημέρωση, μετέφερε τα νεότερα για την πορεία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, υποσχέθηκε να διερευνήσει τρόπους και χειρισμούς για όσα συζητήθηκαν και εξέφρασε άλλη μια φορά την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις και τα δρώμενα της διοίκησης του ΛΤ Πιερίας, την εκτίμηση και τη χαρά του για την προσπάθεια που γίνεται σε τόσο μικρό διάστημα.

Στις συναντήσεις, πέραν του Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Στέργιου Μπουσνάκη, συμμετείχαν: ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και ο Λάζος Ντόντης, μέλος της Λιμενικής Επιτροπής.

Για τις συναντήσεις ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Στέργιο Μπουσνάκη και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με τον οποίο υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και ο οποίος παρακολουθεί, συνδράμει, υποστηρίζει ουσιαστικά τις ενέργειες του ΛΤ Πιερίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…