1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας προς Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου: «Ομαλοποιήσετε τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Πιερία – Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας

Οι εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό, εν μέσω θέρους, έχουν προκαλέσει την απίστευτη ταλαιπωρία των χιλιάδων επισκεπτών της Πιερίας τα Σαββατοκύριακο, καθώς στο ύψος της Κατερίνης και του Μακρυγιάλου η κίνηση των οχημάτων γίνεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, καθώς πολλοί επισκέπτες δεν θα επιλέξουν την Πιερία για την θερινή τους εξόρμηση.

Η Ένωση ξενοδόχων Πιερίας με επιστολή της προς την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, την οποία κοινοποιούν προς τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Καραμανλή, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Πιερίας, θέτουν μια σειρά ερωτημάτων για το συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστολή

Κύριοι

Αντιλαμβανόμενοι  τον ρόλο σας ως παραχωρησιούχου εταιρείας καθώς και τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση, θέλουμε να σας απευθύνουμε τα παρακάτω αγωνιώδη ερωτήματα:

  1. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι «εργασίες» που εκτελούνται στην Πιερία μετατρέποντας έναν άνετο και ασφαλή ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο σε δρόμο με ΜΙΑ λωρίδα κυκλοφορίας ταλαιπωρώντας και αποτρέποντας τους επισκέπτες της περιοχής μας με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της οικονομικής μας καταστροφής? Εδώ και τόσο καιρό το μόνο που παρατηρούμε είναι οι γνωστές «κορίνες» χωρίς να εκτελείται κανένα σοβαρό έργο συντήρησης.
  2. Πότε θα δοθεί επιτέλους ξανά σε χρήση η είσοδος και η έξοδος της Κατερίνης που έχετε κλείσει εδώ και μήνες χωρίς προφανή λόγο και χωρίς καμία εργασία να εκτελείται?
  3. Πότε επιτέλους θα διαβουλευτείτε με την τοπική κοινωνία ακούγοντας την αγωνία της και προγραμματίζοντας τις εργασίες σας όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά τους υπόλοιπους μήνες, διότι με αυτές τις ενέργειες και παραλείψεις σας οδεύουμε σε μία τρίτη κατά σειρά καταστροφική χρονιά για τον Τουρισμό μας και την τοπική μας οικονομία?

Η ταλαιπωρία επισκεπτών, διερχομένων και κατοίκων στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Πιερία είναι απίστευτη και η υπομονή και η αντοχή όλων μας έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο με την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ερχόμενοι στην Πιερία αυτό το Σαββατοκύριακο   https://www.youtube.com/watch?v=ha-KgYw5Yh4. Συμβαίνει οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα αυτή η ταλαιπωρία? Μακάρι για όλους μας να πρόκειται για fake news, δυστυχώς όμως υπάρχουν αδιάψευστες μαρτυρίες για πολύωρη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στην περιοχή μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας, σας καλούμε άμεσα να ομαλοποιήσετε τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Πιερία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…