Τοπικά

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Παρούσα στην ιστορική στιγμή υπογραφής της σύμβασης ψηφιοποίησης του θησαυρού της Βιβλιοθήκης της Βουλής

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, η κυρία Μάνη συμμετείχε προ ημερών στην αφετηρία ενός μνημειώδους έργου για τα κοινοβουλευτικά χρονικά και τις επόμενες γενιές.

Με τη σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, αναδόχου του έργου «Ψηφιοποίηση τεκμηρίων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων», σε 22 μήνες από σήμερα, ο πολύτιμος αρχειακός θησαυρός της Βιβλιοθήκης της Βουλής θα είναι προσβάσιμος ψηφιακά σε όλους τους πολίτες.

Με ένα κλικ κάθε αναγνώστης, μελετητής, ερευνητής, μαθητής, θα έχει πρόσβαση σε όλο το σπάνιο υλικό της Βιβλιοθήκης της Βουλής, σε 14 εκατομμύρια λήψεις εφημερίδων, 795 χιλιάδες σελίδες κοινοβουλευτικού έργου, 71 χιλιάδες σελίδες αρχείων προσωπικοτήτων (Γ. Ψυχάρη, Ι. Μεταξά, Γ. Γεννηματά), σε 600 χειρόγραφους κώδικες, 3.366 χάρτες, 1.300 φωτογραφίες καθώς και στο ακουστικό αρχείο BBC. Η κιβωτός της κοινοβουλευτικής και δημοκρατικής ιστορίας της χώρας αλλά και ένα θησαυροφυλάκιο εγκυκλοπαιδικών, ιστορικών και νομικών γνώσεων άμεσα προσβάσιμη διαδικτυακά στον ελληνικό λαό.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους και η προθεσμία υλοποίησης του ορίζεται στους 22 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Με την υπογραφή της σύμβασης η Βιβλιοθήκη της Βουλής εκσυγχρονίζεται, συνομιλεί με τον 21ο αιώνα της ψηφιακής επανάστασης  και ανοίγει ηλεκτρονικά τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας.

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσβασιμότητας της Βιβλιοθήκης σε όλη την ελληνική περιφέρεια ήταν ο βασικός στόχος που είχαμε θέσει όλα τα μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Βουλής, στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξαιρετική δουλειά και σε όλους όσους συνετέλεσαν στο σπουδαίο αυτό έργο. Ένα έργο που οδηγεί τη Βιβλιοθήκη μας αλλά και συνολικά τη Βουλή των Ελλήνων σε μια νέα εποχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…