Τοπικά

Για δεύτερη χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός υποτροφιών νέων φοιτητών από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μετά την πολύ θετική και ευρεία αποδοχή του θεσμού των υποτροφιών που θεσπίστηκε πέρυσι, θα χορηγήσει για δεύτερη χρονιά τρεις υποτροφίες για νέους φοιτητές/-τριες από τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας αντίστοιχα, ύψους €7.000 έκαστη, προς κάλυψη του βασικού κόστους διαβίωσης του πρώτου έτους των σπουδών τους για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε απόφοιτους Ελληνικών Δημόσιων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που έχουν εισαχθεί μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και θα αποδοθούν στους επιτυχόντες/-ούσες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Περιφερειακή τους Ενότητα σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες Σχολές/Τμήματα:

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Χανιά, Ξάνθη)
Πολιτικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ξάνθη)
Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Αθήνα)
Μηχανολόγων Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Κοζάνη)
Χημικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη)
Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Αθήνα)
Πληροφορικής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς)

Όπως και πέρυσι, τα ονόματα των τριών επιτυχόντων θα υποδειχθούν στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το ΥΠΑΙΘ.

Το ποσό της κάθε υποτροφίας θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των επιτυχόντων φοιτητών με την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο. Ως μοναδική προϋπόθεση για την απόδοση του ποσού των ανωτέρω υποτροφιών τίθεται η μη λήψη από τους επιτυχόντες φοιτητές για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος οποιασδήποτε άλλης υποτροφίας από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, πιστή στη φιλοσοφία της για συνεισφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είναι διαρκής αρωγός της εκπαίδευσης, την οποία και στηρίζει σταθερά και πολύπλευρα μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης εδώ και πολλά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…