Τοπικά

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, η Βουλευτής διατύπωσε την πρόταση για λειτουργία ενός ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το υφιστάμενο λειτουργούν Τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) με έδρα την Κατερίνη.

«Μία πρωτοβουλία που θα έχει σαφέστατα αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή, τους φοιτητές και τους νέους μας και θα μπορούσε λόγω του ισχυρού «brand name» του Ολύμπου να αποτελέσει τον οδηγό και πρότυπο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σε ένα τμήμα, για το οποίο, είμαι προσωπικά υπερήφανη, καθώς συντελείται σε αυτό ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό έργο και οι απόφοιτοί του απορροφώνται στην αγορά εργασίας σε ποσοστό 80%».

Τέλος, χαιρέτισε τη διάταξη με την οποία συστήνονται οργανικές θέσεις κληρικών, ρύθμιση που δίνει τέλος σε μια έωλη κατάσταση και διασφαλίζει πλήρως τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιερέων.

“Νέοι ορίζοντες», αγαπητοί συνάδελφοι, ο τίτλος του νομοσχεδίου και εγώ θα προσθέσω «όχι μόνο νέοι, αλλά και ανοιχτοί ορίζοντες».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους